7 Ocak 2014 Salı

OT KÖFTESİ -


   Hayırlı nurlu geceler,
   Sebze ve köfte severler için değişik bir tarifim var bu kez..Köfte keyfinde özellikle et yemeyenler için bir alternatif.. Kızartma sevenler de bu tarifi sevecektir diye düşünüyorum..

  Sevgili arkadaşım Gülden'de ilk yediğimde değişik gelmişti, çok da hoşuma gitmişti. "Aslında tabiatta bulunan çeşit çeşit faydalı otlarla yapılıyor..Hatta hiç bir şey bulamazsan kıvırcık, marulla dahi yapabilirsin." demişti..Daha sonra ben de yapmaya başladım..Çaya da çorbaya da çok güzel eşlik ediyor.:) İsterseniz pilav- makarna ile güzel bir öğün, ya da kahvaltıda bol vitaminli bir seçenek..Misafirleriniz için çayın yanına değişik bir ikram.. Çok yönlü yanii :))Buyurun :

   -1/2 bağ ıspanak yaprakları,(yaklaşık 300 gr. kadar),
   -1/2 bağ ebegümeci,
   -1 kuru soğan,
   -2-3 diş sarımsak,
   -1-2 pırasanın yeşil kısımları,
   -Bir tutam kereviz yaprağı, biraz ısırgan, biraz maydanoz,bir kaç dal taze soğan,
   -3 yumurta,
   -5-6 çorba kaşığı un + 1 çorba kaşığı mısır unu,
   -Tuz, pul biber, karabiber..İstediğiniz baharat..

  • Sebzeleri iyice yıkayalım, süzelim, ince ince doğrayalım, soğanı sarımsağı rendeleyelim..Derin bir karıştırma kabına alıp yumurtaları içine kıralım. tuz ve baharatları ilave edip, unu yavaş yavaş ekleyelim, karıştıralım..Hatta elimizle ovuşturarak bütünleştirelim..
  • Sebzelerin suyu da ortaya çıkacaktır..un miktarı az gelirse biraz daha ilave edelim..Ama çok bekletirsek suyu fazla olur, fazla un eklemek zorunda kalırız..çok unlu olup bitkilerin tadını bastırmamalı..
  • Bu karışımdan kaşıkla alıp bol yağda kızartalım..Kaşıkla yağa koyarken üstüne kaşığın tersiye biraz bastırıp yayalım, içi pişkin olsun..İsterseniz, bazen benim yaptığım gibi teflon ya da seramik tavada az yağda krep yapar gibi ince yayarak her iki yanını kızartarak da yapabilirsiniz..
  • Ama lezzetli olmasını istiyorsanız bol yağda kızartın derim :)) doğruya doğru ;)
  • Üzerine ketçap gezdirip yiyebilirsiniz...Afiyetler olsun efendim...

8 yorum:

  1. değısık bır tarıf olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. bitanem tarifini okuyunca rahmetli annecim geldi aklima...ispanak ve karisik sebzelerle bayatlamis ekmegi kofte haline getirir bizde bayilarak yerdik aklima dusurdun can bacim :) En guzele amanetsin bitanem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayat ekmek fikri de çok güzelmiş Ayten'im..
      Allah rahmet eylesin anneciğini..Nur içinde yatsın İnşallah..
      Sen de Allah'a emanet ol can..

      Sil
  3. Otlu köften tam bir sağlık deposu olmuş. Bu arada sayfama yorum bırakmışssın.3 kabartma tozu acılaştırmıyor. Tam tersi yumuşacık yapıyor ve çok şişiriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım...
      Hem de soruma cevap verdiğin için de teşekkürler :)

      Sil
  4. hiç sunum bilmiyormuşsun, o domatesler ne öyle bütün bütün insan onları kesip kesip servis ederdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onlar çeri domatesler..tüm olarak da servis edilebilir..
      ne demiş ünlü bilgin " en iyi bildiğim , hiç bir şey bilmediğimdir"
      bilmiyorum işte :)

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...