10 Ocak 2014 Cuma

KIYMALI-SEBZE ŞENLİĞİ BÖREĞİ



    Hayırlı Cumalar,
    Sisli bir hava var bu günlerde...Her sabah şehrin üzerine duman çökmüş bir halde uyanıyoruz Ankara sabahına...Hayırlısı olsun diyelim, ama yazı özledim gerçekten ..:)
    Benim çocuklarım patatesli şeyleri çok severler, ama diğer sebzeleri yemedikleri için zaman zaman patatesle kamufle edip börek, çörek tarzı bir şeylerin içinde yesinler diye çabalıyorum..İşte bu da onlardan biri..Buyurun:

   -5-6 adet yufka,
   -3 yumurta,
   -1 su bardağı süt,
   -1/2 su bardağı sıvı yağ,
   -1 çorba kaşığı mısır unu,

İçi için:
   -250 gr. kıyma,
   -2-3 çorba kaşığı sıvı yağ, (tercihen zeytin yağı ya da fındık yağı)
   -2-3 orta boy patates,
   -1-2 kuru soğan,
   -1 dal pırasa,
   -1 patlıcan,
   -1 kırmızı kapya biber,
   -2-3 küçük havuç,
   -1/2 demet maydanoz,
   -2-3 çorba kaşığı domates sosu,
   -2 çorba kaşığı kuru nane,
   -Pul biber, tuz, karabiber, kimyon..

  • Önce iç malzemesini hazırlamak için geniş ve derin bir tavaya kıymayı alalım, yağı ilave edip kavuralım. Minik doğranmış patlıcanları tuzlu suda bekletip   yıkayıp süzelim. 
  • Soğanı ve pırasayı yemeklik doğrayıp kıymaya karıştıralım..Patlıcanı, biberi de doğrayıp ekleyelim..Havuç ve patatesi rendeleyip onları da sotelemeye devam edelim.domates sosunu ekleyip kapak kapatıp sebzeler biraz yumuşayana dek pişirelim..Ocağı kapatıp, tuz ve baharatları serpelim, ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştıralım..Soğumaya bırakalım..
  • Çukur bir kaba yumurtaları kıralım; süt, sıvı yağ, mısır unu katıp çırpalım..Yufkaları 2'ye bölelim sıvı karışımdan sürüp üzerine kıymalı- sebzeli karışımı spatula yardımıyla yufkaya sürelim. 
  • Yuvarlak kısmından sarıp yuvarlayalım, tepsinin ortasına yerleştirelim..Diğer yufkalara aynı işlemi yapıp, ortadaki böreğin etrafına yuvarlak olarak döşeyelim..
  • Hepsi bitince kalan sıvı karışımı üzerine sürelim, fırına sürüp pişirelim..
  • Dilimleyip servise sunalım..Yufkanın her yanına iç malzemesini sürdüğümüz için yumuşacık bir börek oluyor. Patates ve nane de çok yakışıyor birbirine emin olun...:)
  • Benim sebze sevmeyen yavrularım için birazcık olsun sebze yemelerini sağlama adına bir çaba sonucu ortaya çıktı bu..:) Ama güzel de oldu yanii ;)
  • Afiyet olsun, dualarınızda hatırlayınız...Allah'a emanet olun...

2 yorum:

  1. Börek tam bir şenlik olmuş, nefis görünüyor.ellerind saglik.
    Allah daha cok kandillere erdirsin cnm...

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir borek olmus ki bu. Eline emegine saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...