29 Ocak 2014 Çarşamba

ALMAN PASTASI


   Hayırlı günler,
   Ne zamandır Alman pastasını yapmak istiyordum, bir yerlerden tarifler almıştım ama hangisini yapsam derken, bir iki eklemeyle bu şekilde yaptım pastayı..Herkeste oluyor mu bilmiyorum ama ben tariflere ufak tefek eklemeler genelde yaparım..Neyse ki güzel sonuçlar alıyorum da pişman olmuyorum. ;))
Aslında Alman pastası daha çok mayalı yapılıyor ama bu kez kabartma tozu ile yaptım ben..beklemeye vaktimiz yoktu. :)
   Haydi buyurun:
   -2 yumurta,
    -1 aida çay bardağı şeker,
   -1 aida çay bardağı süt, (çay bardağından biraz büyük olan yeni nesil çay bardağı :) Ajda çay bardağı da deniyor ;)) 
   -70 gr. tereyağ,(eritilmiş)
   -2 çorba kaşığı dolusu kaymak,
   -3,5 aida çay bardağı un,
  -1 paket kabartma tozu,
  -Limon kabuğu rendesi..

Kreması:
   -2,5 su bardağı süt,
   -1 çorba kaşığı nişasta,
   -2 çorba kaşığı un,
   -1 yumurta sarısı,
   -vanilya..
Üzerine : pudra şekeri..
  • Yumurta şekeri mikserle iyice çırpalım, köpürüp beyazlaşıncaya kadar..Üzerine erimiş ılınmış tereyağı, kaymak ve sütü ilave edip biraz daha çırpalım..Un ve kabartma tozunu eleyelim, ilave edelim. Kalıbı tereyağla yağlayalım, bir kaşık un serpip her yanına bulaşmasını sağlayalım, fazla unu alalım..
  • Hamuru kalıba döküp fırına sürelim..Ön ısınmış 170 derece fırında hafif pembe pişirelim. İlk 20 dakika fırın kapağını açmayalım.
  • Kürdan testi yapalım, kürdana hamur bulaşmıyorsa tamamdır..Fırından alalım, soğumaya bırakalım..
  • Diğer yanda muhallebi malzemelerin küçük bir tenceye alıp karıştırarak pişirelim vanilyayı en son katalım..karıştırarak ılıtalım..
  • Kek iyice soğuyunca enine ortadan ikiye keselim..Ben bu işlemi iple yapmayı tercih ediyorum, çok kolay ve düzgün patlara ayırabiliyorum böylece..Kekin kenarlarından bıçakla hafif kestikten sonra ipin iki ucundan tutup o kısımlara yerleştirerek ipi gergin bir şekilde kekin arasından geçiriyorum, eşit patlar  hazır..Alttaki parçaya kremayı sürelim, üst parçayı dikkatlice kremanın üzerine yerleştirelim..
  • Üzerine bolca pudra şekeri serpelim.Yarım saat kadar buzdolabında bekletelim. Daha sonra dilimleyip servis edelim..
  • Afiyet şifa olsun, tatlı yiyelim, tatlı söyleyelim.. :)
   
   

10 yorum:

  1. Alman pastasını benim çocuklar çok sever.bende kabartma tozuyla yapıyorum.mayalı hiç denemedim. bazı tariflerde de kendime göre değişiklikler yaparım bazen.pastan çok güzel görünüyor.ellerine sağlık canım. kızım pastanı görseydi hemen isterdi benden.neyseki şimdi dışarda.yoksa bana iş çıkacaktı:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annesi yapıver kızına kıyamam..Madem çok seviyor...:)
      Teşekkür ederim yorumuna...

      Sil
  2. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım elllerıne sağlık...sevgılerımı bırakıyorum...

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Benimde çok sevdiğim bir pastadır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocuklarım da seviyorlar, hafif bir pasta evet..daha sık yapmalı..:)

      Sil
  4. Bekarken ablam çok sık yapardı.Çok beğenerek yerdik o zamanlar...Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. abla yapsın yine :) uzak mı kaldınız yoksa..:(
      Teşekkür ederim..:)

      Sil
  5. aynen bende böyle yaparım ve çok severim canım eline sağlık enfes

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım,
      böylesi daha kolay geliyor sanki değil mi? :)

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...