8 Aralık 2013 Pazar

YUMURTALI PATATES




    Hayırlı nurlu sabahlar, güzel bir pazar geçirmenizi dilerim..
    Nihayet Ankara'ya kar yağdı dün akşam üzeri ve gece..Kurak bir mevsim geçiriyorduk..ama bu sabah kaskatı dondurmuş bir vaziyette..Artık ne zaman çözülürse..Allah bilir..Güneş açmış bu gün ama buzlar duruyor olduğu gibi..:(    Hayırlısı diyelim...

    Bizim kahvaltı sofralarımızı sık sık süsleyen bu lezzetli patatesi ben eşimden öğrenmiştim ilk olarak..Evet evet mutfakla pek ilgisi olmayan (yeme haricinde ;)) biri olan eşim yeni evlendiğimizde tarif etmişti..Hatta kendisi yapmıştı..Gerçi patatesleri tavaya yapıştırmıştı ama olsun :)
    Öğrencilik yıllarında ne yapacak öğrenciler; kolay şeyler elbette..maksat günü kurtarmak..Eşim de Konya'lı arkadaşlarından öğrenmiş, "biz bunu çok severdik, siz de seveceksiniz diyerek ev halkına pişirip ikram etmişti.. O zamanlar eşimin ailesiyle beraber yaşıyorduk..
    Çocuklarımız olduğunda da bu geleneği devam ettirdik..Hem zaten patates işin içine girince akan sular duruyor bizim evde ya..:) Hem de kolayca hazırlanan bir yemek..Dolayısıyla herkesin gözdesi olan bu yumurtalı patatesi neden bu kadar geciktirmişim, yayınlamamışım hayret ediyorum şimdi..:) Kahvaltı için güzel bir alternatif...Buyurun :

   -4-5 patates,
   -2-3 yumurta,
   -1 çorba kaşığı tereyağ + 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı,
   -Tuz, karabiber, pul biber..

  • Patatesleri soyup küp küp doğrayalım, süzgece alıp yıkayalım..Böylece fazla nişastasından kurtulalım...
  • Tavaya zeytinyağı ve tereyağı alıp ısıtalım, küp patatesleri ilave edip karıştıralım, tuz serpelim..Ocağı kısıp tavanın kapağını kapatalım..
  • Patatesler suyunu salıp çekinceye kadar yavaş yavaş pişirelim..Arada karıştırmayı ihmal etmeyelim..Ama fazla karıştırmayalım, patatesler ezilmesin..Biraz kızarmasını da sağlayalım..
  • Patatesin piştiğini kontrol edip üzerine yumurtaları kıralım, hemen karıştırarak yumurtaların pişmesini sağlayalım..Dağılarak pişmeli yumurtalar..Tüm kalmamalı..
  • Servis ederken üzerine pul biber ve karabiber serpelim..Lezzetine özellikle çocuklar bayılıyorlar..Öğrencilere faydalı olmak umuduyla...
  •  Afiyet şifa olsun...

7 yorum:

  1. Kahvaltıların şahı mı desem padişahı mı.Çok severiz biz ve sıklıkla yaparım bende.Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. tam bir pazar kahvaltı keyfi eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Kahvalti icin gercekten nefis bir alternatif. Elinize saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim arkadaşlar..
    çok incesiniz..

    YanıtlaSil
  5. patates sevilmez mi ya cok sevilir hemde her turlusu makbulumuzdur sistam :) ellerine saglik bitanem bal olsun sifa olsun yavrularina...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminn..Ecmaîin can..
      hep derim ya, benim çocukların sevdiği sebze patates diye :))
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  6. en sevdiğimiz kahvaltılıklardandır :) afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...