29 Aralık 2013 Pazar

DOMATES ÇORBASI


   Soğuk günlerde özellikle tercihimizdir çorbalar..Ne de güzel içimizi ısıtır..mis gibi kokusu ve tüten dumanı ile sofraların vazgeçilmezi...Bu gün domates çorbasında sıra..:) Haydi buyurun :

   -3 çorba kaşığı un,
   -1 çorba kaşığı tereyağ,
   -1 su bardağı domates rendesi, (Kış için uyuttuğumuz domateslerden de kullanabilrisiniz)
   -1 tatlı kaşığı domates salçası,
   -1 çay kaşığı şeker,(opsiyonel)
   -1 tatlı kaşığı biber salçası,(opsiyonel)
   -4-5 su bardağı et ya da tavuk suyu, yoksa su,
   -1/2 su bardağı süt,
   -Kuru nane, tuz
   -Kaşar peyniri rendesi...
  • Unu tencereye alıp hiç bir şey katmadan kuru olarak kavuralım..Bu şekilde kısık ateşte kavurup soğuduğunda kavanoza doldurup saklarsanız, ihtiyaç duyduğunuzda kullanması pratik oluyor..
  • Domatesleri ikiye bölüp kabuklu kısmından tutarak rendeleyelim..Böylece kabuklarını ayrıca soymaya da gerek kalmıyor, kabuklar elde kalıyor..
  • Biber salçası ve domates rendesini tencereye aktaralım karıştıralım..Et ya da tavuk suyunu yavaş yavaş ilave edip karıştırarak orta ateşte pişirelim..Su sıcak olmayacak..Eğer et ya da tavuk suyu yoksa su ile de yapabiliriz.. O zaman yağ miktarını artıralım..
  • Eğer topaklanma olursa el blenderiyle pürüzsüz bir görünüm elde edene dek çırpalım..kaynayınca ocağı kısıp biraz kaynatalım..Kıvamına göre su ekleyebiliriz..
  • Diğer yanda sos tavasına tereyağı eritip kuru naneyi içine atıp çorbaya ilave edelim..Sütü de ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra  servis edelim..
  • Servis ederken kaşar peyniri rendesi serpelim..Afiyet şifa olsun efendim..

3 yorum:

  1. mis mis .bayılırım.Sık sık yaparım.Hatta kışın da yapabilmek için konserve domates sosları hazırladım.Ellerine sağlık.Bak şimdi canım çekti,en iyisi bu gün yapayım :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık görmek bile içimi ısıttı arkadaşım
    Sağlıklı Mutlu seneler

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...