1 Aralık 2013 Pazar

ANTRİKOT


    Hayırlı nurlu akşamlar,
    Kurban Bayramından sonra antrikot pişirmiştim ama buraya yayınlamakta geciktim..Fotoları gözden geçirirken farkettim de hemen yayınlamaya karar verdim Buyurun:


    -750 gr. kadar antrikot,(dilimlenmiş ama dövülmemiş)
   -1 kaşık tereyağ,İsterseniz fındık yağı da kullanabilirsiniz..
   -Tuz, karabiber, kekik...

  • Antrikotları ben kendim dilimledim, kasaptan aldığınızda dilimletin ama sakıınn dövdürmeyin..genelde kasaplar döver ama siz dövdürmeyin.."sevgiyle pişireceğim ben onları" diyin :))
  • Tavayı iyice kızdırın tereyağı ekleyin, etleri kızgın yağın üzerine alın..ocağı kısmayın et suyunu salmasın..Ocağın seviyesine göre 2-4 dakika tuttuktan sonra çevirin, diğer yanı da rengini değiştirsin..Eti mühürlemiş oluyoruz böylece...suyu içinde kalarak güzelce pişecektir..
  • Sakın çatal bıçak gibi metal şeyleri ete batırmayalım, öz suyu çıkar et lezzetini kaybeder..
  • Biraz kaya tuzu serpip ocağı kısalım, yavaş yavaş iyice pişmesini sağlayalım..İki tarafını da kızarttıktan sonra karabiber ve kekik serpip, servise alabiliriz..Kızarmış patates, patates püresi, mantar sote, pilav çeşitleri, tereyağlı makarna vb. ile servis edebilirsiniz..
  • Biz bulgur pilavı, mantar sote, patates kızartması ile yedik.salatayı, ayranı unutmayalım:)
  • Afiyet şifa olsun ..dualarınızda unutmayın lütfen..Allah'a emanet...

6 yorum:

  1. allahım bu nasıl bir tabak böyle.Tam benlik.Nasıl da canım çekti.Ellerine emeklerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Şule'cim..Sen daha güzellerini yaparsın canım..
      Bir fırsat olsa da ikram edebilsek birbirimize..:)

      Sil
  2. etın şahı dır kendılerı elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyledir :) haklısın..
      Teşekkür ederim ..

      Sil
  3. sen bu isi biliyorsun ;)
    dua eder dua beklerim can sifa olsun yiyenlere yapana

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...