17 Kasım 2013 Pazar

YUMURTALI EKMEK KAVURMASI :)



   Hayırlı nurlu sabahlar,
   Pazar günü kahvaltınız da yaparsınız diyerek bu kolay tarifi yayınlayayım dedim..Bayat ekmekleri değerlendirmek için yaptığım bir yöntem..Benim çocuklarım da hep severek yerler..Yumurta sever çocukların ve daima çocuk kalanların :) seveceğini düşünüyorum..haydi buyurun:

   -1 bayat ekmek,
   -1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı dolusu tereyağ, (biraz daha hafif olsun diye sıvı yağ ekliyorum, isterseniz sadece tereyağ ile de yapabilirsiniz..)
   -2 kaşık süt,
   -2-3 yumurta,
   -Karabiber,tuz...

  • Bayat ekmeği dilimleyip küp küp doğrayalım..İsterseniz elinizle de parçalara bölebilirsiniz..
  • Tavaya yağları alıp ısıtalım, tereyağının kokusu çıkınca yumurtaları birer birer içine kıralım..Hemen hızlıca karıştırarak pişirelim..Bazen yumurta ile beraber küp küp doğradığım sucukları da ilave ederim, o da güzel oluyor...
  • Bekletmeden doğradığımız ekmekleri içine atıp iki tahta kaşıkla karşılıklı karıştıralım, ocağı kısalım..bu aşamada sütü ekmeklerin üzerine serpiştirelim, bunu yapmak ekmekleri yumuşatıyor, tazeliyor..
  • Ara ara karıştırıp ekmeklerin biraz kızarıp kenarlarının bir kısmının çıtır olmasını sağlayalım..
  • Soğutmadan servis edelim...Çok güzel kahvaltılık oluyor, hem de pratik..:)
  • Afiyet olsun...

12 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım güzel bır hafta sonu dılıyorum...elllerıne sağlık....

    YanıtlaSil
  2. guzel bır kahvaltılık deneyeceğım elıne sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım..Deneyince beğeneceksin diye düşünüyorum..

      Sil
  3. eline sağlık canım annemin lezzeti aldım mmmm:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzeell..Anne lezzeti gibisi var mı :)
      Teşekkür ederim..

      Sil
  4. çıtır çıtır hemde bayatlar değerlensin eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en güzel yanı da bayat ekmekler kapış kapış gidiyor :)
      Teşekkür ederim ..

      Sil
  5. bizim Kırşehir yöresinde bu ev yufkası ekmeği ile yapılır adına ovmaç denir çok güzel olur buda değişik olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sibel'cim..senden de ovmaç tarifi bekliyoruz o zaman ;)

      Sil
  6. Ben bayat ekmekleri genelde tost yaparim...Bayat ekmekleri kavurmakta cok hos bir fikir,ellerine saglik arkadasim.Paylasimin icin tsk.ediyorum.Iyi pazarlar diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle tost olamayacak kadar küçük parçalara bölünmüş ekmekler için ideal bir yöntem bu canım..tost hepimizin gözdesi, onun midemizde ayrı bir yeri vardır :))
      Ben teşekkür ederim, yeni hafta güzellikler getirsin İnşallah..

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...