16 Kasım 2013 Cumartesi

KUZU PİRZOLA


  Hayırlı nurlu akşamlar,
   Et yemeklerini seven yavrularım için bayılarak yedikleri ve bir türlü doyamadıkları bir lezzet..Pirzola nasıl yapılırsa yapılsın severek yiyeceklerinin garantisi vardır.. :) Oğlum bilgisayarı istiyor kelamı kısa kesiyorum :) Zaten tarif oldukça kolay..Buyurun:



   -1 kg kuzu pirzola,
   -Tuz, kekik, az karabiber..
   -1/2 çay bardağı sıvı yağ ya da 1 kaşık tereyağ..

  • Pirzolaları karabiber ve kekikle önlü arkalı iyice ovalım..
  • Teflon tavaya aldığımız yağı ısıtalım, pirzolaları kızgın yağa atalım, mühürleyelim.. Pirzolaları arkalı önlü mühürledikten sonra ocağı kısıp kapağını kapatalım, pişmeye bırakalım..bu aşamada tuzu serpebiliriz..Biraz sulanıp suyunu çekince ocaktan alalım..Bünyesinde yağ taşıdığı için az yağ yeterli bence..Malum kilolar..:(  Biraz mangalda pişiyor havası olsun diye bu şekilde yapıyorum.
  • Domates sos, patates kızartması, patates püresi,salata vs. ile servis edebiliriz..Ben ev yapımı tereyağlı makarna, pratik patates püresi ile servis etmeyi tercih ettim..Beğendiniz mi ?
  • Afiyet-şifa olsun..

5 yorum:

  1. Eline sağlık benimde çok sevdiğim yemelere doyamadığım bir lezzet afiyet olsun size sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. bızım evınde bastacı et yemeklerı oğluma bır turlu sebze yedıremıyorum enfes duruyor elıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. severim bacim .
    malum mutfaktaki aynalarim yüzünden hasret kaldigim bir lezzet
    yalandim bilgisayara yapistim biline eline saglik
    sefiyom seni

    YanıtlaSil
  4. of bayılıyorum galiba.açmıyım ben :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim arkadaşlar...
    ne diyeyim zaten kendisi çok güzel bir et, elin tersiyle bile pişirsek güzel olur :))
    Aynaları anlamadım Melek'cim ?

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...