5 Eylül 2013 Perşembe

VİŞNE REÇELİ


     Merhabalar,
     Peş peşe reçel tarifleri veriyorum ama, zaten vakitleri geçiyor, fırsatları kaçırmayalım..:) reçel çeşitleri güzel oluyor, kışın yaz meyveleriyle hasret gidermiş oluyoruz.her ne kadar her mevsim meyve sebze bulunsa da bana onlar yalancı üretim geliyor..:) onlardan yiyeceğimize mevsimindeyken alıp çeşitli usullerle saklamalı, kullanmalı...Vişne reçelini hazırlayın siz, onunla güzel bir helva tarifi de vereceğim en yakın zamanda İnşallah :)) Buyurun lütfen:
   -750 gr vişne ayıklanmış,
   -350 ml su,
   -850 gr şeker,
   -1 çay kaşığı tereyağ,
   -Limon suyu

  • Bu reçeli de kayısı reçeli gibi yapıyoruz... bir çok reçeli aynı usulle yapıyorum artık, böylece renkleri hep güzel oluyor...
  • İster reçel olarak isterseniz su ekleyerek şurup olarak tüketebiliriz..Afiyet olsun...

10 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor bir de evde pişmiş ekmek olsa yanında mmm süper olur :)
    Ellerine sağlık ablam,sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim Sevgi'cim..
      sen gelirsen evde ekmek de pişiririm kuzum :)
      Sevgiler benden de :)

      Sil
  2. Receller icinde visne recelini tek gecerim :) o derece cok ama cok severim mayhos tadini..gecen sene ciftlikten toplamak nasip olmadi ins.. bu yaz toplayipda senin yonteminle yaparim canim sistam benim :) ellerin dert gormesin Allah, razi olsun o kadar sey ogrendim ki senden...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım yaa..kavanozu sana uzatma imkanı olsaydı...:(
      İnşallah yapınca beğenirsin bir tanem, bu usulle rengini çok seviyorum reçellerin...:) berrak oluyorlar..
      Ben senden öğrendiklerimi yapamıyorum dahi, sen kadar becerikli değilim :)
      Allah senden de razı olsun,sistam benim :)

      Sil
  3. Vişne reçeline bayılırım ellerinize sağlık harika görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım,
      vişne reçeli bir başka güzel gerçekten..

      Sil
  4. ellerine sağlık canım.Rengi harika gözüküyor.Çok güzel olduğu belli..Afiyetle yiyin inşallah.

    YanıtlaSil
  5. tam reçelleri yapma zamanı... emeklerine sağlık... çok opüyorum..

    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın, şeftali reçeli de yapmalı :) Çok teşekkür ederim canım..bilmukabele...
      Sevgiler..

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...