19 Nisan 2013 Cuma

FINDIKLI-ÇİKOLATALI-ISLAK KURABİYE


    Merhabalar,
    Bu gün size herkesin beğendiği bir kurabiye tarifi vereceğim...Bloglarda uzun zamandır dolaşıp duran ıslak kurabiyeyi görmüşsünüzdür..Oldukça sevilen bir kurabiye..Bizimkiler de çok sevdiler..Çikolata ve fındık katkısıyla daha da güzel bir kurabiye oldu .Hatta Sanat Tarihçi oğlum, -ki gurmedir kendileri ;)-" bu çılgın bir kurabiye olmuş anne" dedi :))  İsmini bile çılgın kurabiye mi koysam diye düşündüm :)) İşte benim usulle çikolatalı-fındıklı-ıslak kurabiye :) Buyurun:

   -250 gr süt kaymağı,
   -1 su bardağı şeker,
   -1/2 su bardağı süt,
   -1/2 su bardağı sıvı yağ,
   -2 çorba kaşığı dark kakao,
   -1 paket vanilya,
   -2 paket kabartma tozu+1 kaşık limon suyu,
   -3 çorba kaşığı dolu nişasta,
   -Aldığı kadar un,
   -1 su bardağı iri dövülmüş fındık..
Islatmak için:
   -1 su bardağı şeker,
   -1 su bardağı su,
   -1 dolu kaşık krem çikolata ya da herhangi tür çikolata parçaları..
Üzerine:Hindistan cevizi..
  • Kaymağı yoğurma kabına alalım..(süt kaymağıyla kurabiye, kek yapmayı çok seviyorum..O güzel, yoğun süt lezzetini ve kokusunu damakta hissetmek güzel oluyor..Belki de süt kaymağıyla yapılan tarifler diye ayrı bir kategori düzenlemeliydim :))
  • Diğer malzemeleri katıp unu ve nişastayı yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim..Fındığı iri parçalar halinde dövelim, ekleyelim..Hamur ele çok fazla yapışmayacak ama katı da olmayacak...İsterseniz 1 yumurta da katabilirsiniz ama ben eklemedim..
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizde yuvarlayalım,üzerine parmağımızla bastıralım, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim..Ya da istediğiniz bir kurabiye kalıbıyla da şekillendirebilirsiniz. Dikkat! yakın dizmeyin, çok samimi oluyorlar kucaklaşıyorlar sonra :))
  • Fırında pişene dek tutalım..Yine dikkat! kakaolu olduğu için kızarmasını beklemeyin, kabarıp üzeri çatlayınca pişmiş oluyor zaten..Kızarsın diye beklerseniz kurabiyeleriniz yanar.. Piştikten sonra soğumasını bekleyelim..
  • Diğer yandan şekeri, su ile kaynatıp, birkaç damla limon sıkalım..Çikolatayı da ekleyip erimesini sağlayalım. Ocağı kapatalım..
  • Soğuyan kurabiyeleri bu sosa batırıp çıkaralım, servis tabağına dizelim..Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyelim..
  • Çikolatanın lezzeti ve kokusuyla; fındığın lezzeti damağınızı şenlendirecek, garanti ediyorum :))
  • Afiyet-bal-şifa olsun...Dualarınızda unutmayın lütfen...
Not: İsterseniz çikolatalı şerbete batırmadan da yiyebilirsiniz, bizim kurabiyeleri ıslatmaya bekleyemediler, bir kısmı kuruyken tüketildi :))
 
                                      

14 yorum:

  1. Başlığı görünce tarfite margarin vardır dedim yokmuş çok sevindim,tarifi not ettim kaymak alıcaz hemen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Margarini terkedince kurabiye keklerde süt kaymağı çok güzel bir alternatif oldu benim için. :))
      Teşekkür ederim...Şimdiden afiyet olsun..:)

      Sil
  2. Nefis görünüyor kurabiyeler, çikolata ve fındık nasıl da yakışmış. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım, çocuklar özellikle bayılıyorlar :)

      Sil
  3. Ellerinize sağlık. Afiyetler olsun. Kurabiye canavarı ben. Çok aldım içinden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevinirim ikram edebilsem :)
      Kurabiye canavarı olmamak elde değil..:))
      Teşekkür ederim.

      Sil
  4. yanında limonata hayal ediyorumm :))

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel tarifleriniz var ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım..hoş geldin..:)

      Sil
  6. tarifi yaptım şu an fırında pişiyor.hatta yorumları okuyunca limonata da yapacağım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah beklediğin gibi olmuştur, afiyet olsun..limonata çok güzel oluyor, hele de ev yapımı olunca..Ellerine sağlık..:)

      Sil
  7. Nisasta katmasak olmaz mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olur tabi.. ama nişasta daha gevrek olmasını sağlıyor kurabiyelerin.. :) teşekkür ederim..

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...