Hayırlı hafta sonu diliyorum herkese,
2 gündür fırsatım olmadı ..Sizlere bu gün çocuklarımın koşulsuz sevdiği tek sebze olan patatesle yaptığımız bir çeşit püreye benzeyen yemeğin tarifini vereyim diye düşündüm.Evet benim çocuklarım için sebze demek sadece patatestir. :) Eskiden başka hiç bir sebzenin tadına dahi bakmazlardı, büyüdükçe yine biraz biraz bazı sebzeleri yiyorlar hiç değilse..Bu şekilde patatesi memleketimde yemek olarak da yapar yeriz, patile ve börek içi olarak da kullanırız.
Bu bir çeşit püre aslında, ama patates püresini salçasız olduğu için yemiyorlar :( Belki de önce bu şekilde patatesi yedikleri için başka şekilde düşünemiyorlar .:)
Buyurun tarife:
-10 tane küçük patates,( Haşlanması kolay olduğu için küçük patates tercih ediyorum)
-2-3 kaşık tereyağ+sıvı yağ karışımı,
-1 baş kuru soğan,
-2 kaşık domates salçası,
-Tuz, karabiber, pul biber.
- Patatesleri iyice yıkayıp, üzerini kapatacak kadar su ekleyip haşlayalım. Soğuyunca kabuklarını soyalım. Çatalla ya da patates eziciyle ezelim.
- Tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyalım, yemeklik doğranan soğanı katıp hafif pembeleşinceye dek çevirelim.
- Salçayı ekleyip karıştırarak salçanın pişmesini sağlayalım. Ezilmiş patatesleri katıp tahta kaşıkla karıştırarak, sosla bütünleştirelim.
- Tuzunu, biberini katıp servis edebiliriz.Üzerini karabiberle süsleyelim.
- İster bir kaseye bastırıp servis tabağına ters çevirerek, isterseniz kaşıkla doğrudan tabağa alıp yiyebiliriz.
- Afiyet olsun..
Genelde pazar gunleri yaparim cok guzel olur. Ellerine saglik. Sunumun cok istah acici.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım, kahvaltı için de çok güzel bir alternatif gerçekten :)
YanıtlaSilkahvaltilik ne güzel olur bu gülüm birde icine yumurtami kirsak
YanıtlaSilah birde patates yiyebilsem .
yasak
sefffffiyooooom seni hayirli hafta sonlari
eline sağlık,bende bu patatesi çok severim...
YanıtlaSilAnnem maydonozlu yapar , çok severim :)
YanıtlaSilÇok lezziz gözüküyor
YanıtlaSilye beni diyor
ellerine saĝlık
:-)))
Teşekkürler Emel'cim..Keşke ikram edebilme imkanım da olsaydı ..
SilHepinize çok teşekkür ederim canlar..
YanıtlaSilLeyla'cım maydanoz katınca nefis bir börek içi de oluyor, ben reyhanlı da yaparım zaman zaman.:)
Mehtap'cım demek sen de bizdensin :)
Melek'im yumurta da kırılabilir neden olmasın? Ama yiyemediğine üzüldüm :( Allah şifa versin inşallah..Bilmukabele caann..Hafta sonun güzel geçsin inşallah...
Nasıl,nasıl da es geçmişim ben böyle bir lezzeti!
YanıtlaSilBir de patatesi ne kadar çok sevdiğimden dem dururum hep.
Tez zamanda bu nefis kavurma denenecek:)
Ellerine sağlık canım.
Şifa olsun inşAllah..
Muhabbetle..
Ne kadar lezzetlidir bu ya :)
YanıtlaSilEllerine saglik ablacimmmm..hayirli pazarlar.
Zel'cim bir patates severler derneği kurmak lazım biz gibilere:) eminim çok beğeneceksin..Üstelik zerresi bile ziyan olmuyor, kalanı hemen börek yapıyorum ben, gerçi ısıtıp ısıtıp yemeye de hayır demiyorlar da..:) Börek yapınca da daha çok tezahurat alıyorum :D
YanıtlaSilSevgi'cim sana tattırabilmeyi de çok isterdim ...
Allah razı olsun hepinizden...
ama ben bunu çok severim...
YanıtlaSilçok pratik ve lezzetli bir tarif...
ellerinize sağlık...