18 Ekim 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

  Merhabalar,
  Yaz gitti gidiyor derken, bizim buralarda hala sıcak güneşli günler var. :) Artık tarla sonu sebzelerden son kez pişirmek, hormonlu sebzelerden almamak adına, diye düşünüp, son kez pişirdiğim zeytin yağlı taze fasulyenin tarifini yazayım dedim. Aslında herkes biliyordur, eminim. Yeni yeni yemek pişirmeye başlayan kişiler ve öğrenciler için olsun bu tarifler de.:)

   -1/2 kg taze fasulye
   -1 iri soğan,
   -2-3 olgun domates,
   -2 diş sarımsak (tercihe bağlı, olmayabilir ama yakışıyor),
   -1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı,
   -1,5 su bardağı su,
   -1 ya da 2 çay kaşığı toz şeker, tuz.


  • Fasulyeyi yıkayıp, kılçıkları varsa ayıklayıp 2'ye bölelim ya da hiç bölmeden tüm olarak da bırakalım. Eşim tüm sevmediği için ben ikiye bölüyorum.
  • Tencerenin içine döşeyelim. Üzerine yemeklik doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş doğranmış domatesleri, küçük doğranmış sarımsakları da ekleyelim.
  • Zeytinyağı, şekeri ve  tuzu ekleyelim. Zeytinyağlılara şeker katmaya hiç cesaret edemezdim, ama bir kez tadına varınca "işte budur" dedim. eğer şeker hastalığınız yoksa mutlaka katmalısınız.
  • Suyunu da katıp önce harlı ateşte kaynatıp, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
  • 1,5 saat kadar sonra pişip pişmediğini kontrol edelim, eğer pişmemiş ve suyu da kalmamışsa kaynar su ekleyip pişirme süresini uzatalım.
  • Suyu fazla kalmayıp, kıvamlı olmalı..
  • İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz, zevkinize kalmış.
  • Afiyet şifa olsun..

4 yorum:

  1. çok severim soğuk soğuk ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Olmazki... bizde kötü niyet yok ama böylede yapılmaki :(..

    bayıldım :) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim Sevda Aydın kardeşim..Valla bende de kötü niyet yok :))

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...