2 Ekim 2012 Salı

KIŞ HAZIRLIKLARI- BUZLUKTA SAKLANANLAR

  Merhabalar,
  Kış için hazırlıkları yapmayı epeyce kolayladım sayılır. bunların arasında buzluğa konulup kışın kullandığımız şeyleri de paylaşayım sizlerle..Gerçi buzlukta gıdaları bekletmek zararlı deniyor ama özellikle çalışan hanımlar ve meşguliyeti fazla olanlar için oldukça kurtarıcı oluyor.Az da olsa bulunduruyorum ben de..Ama kuruların yeri hep ayrı..


   Barbunya fasulyesini ayıklayıp yıkayıp, süzelim. Yeteri kadar domatesin kabuklarını soyup küp doğrayıp, barbunyayla beraber birer pişirimlik paketleyip buzluğa yerleştirelim.


  Domateslerin üzerine bir bir artı şeklinde çizik atıp kaynar suya atıp kabuklarını soyalım küp küp doğrayıp buzdolabı poşetlerine istifleyelim.

  Kırmızı kapya biberleri çekirdeklerini ayıklayıp fırında közleyelim, kabuklarını da soyalım, patlıcanı da aynı şekilde fırında közleyip, kabuklarını soyalım, poşetlere doldurup buzluğa atalım.


  Bir de patlıcanları ayıklayıp dilimleyip patlıcanların her yanını yağlayıp fırınlayalım. Patlıcan musakka ya da patlıcan oturtma yapmak için elimizin altında hazır oluyor.Yağda kızartma yapınca çok fazla yağ çektiği için bu yöntem bence daha iyi .. Hem az yağlı oluyor hem de lezzeti gayet güzel ..Bu yöntemle karnıyarık yemeği için de patlıcanları hazırlayabiliriz




  Ayrıca kırmızı biberleri yıkayıp ayıklayıp irice doğrayıp ve sivri biberleri de poşetleyip buzluğa yerleştirelim. Domatesleri bütün olarak da buzlukta köşe bucaklara yerleştirebiliriz.Kullanmak istediğimiz zaman biraz mutfak tezgahında tutunca ya da musluk altında yıkayınca kolayca kabukları soyuluyor ve doğrayıp yemeğe katabiliriz.
  Taze fasulyeyi de ayıklayıp doğrayıp tencerede domatesle beraber sararıncaya ve suyunu çekinceye kadar karıştırarak çevirelim, soğutup poşetleyelim. Ben bu yıl yapmadım bu şekilde fasulye, çünkü ev halkı yemiyor.Misafirlerim içinse kurutulmuş fasulyeler daha cazip..Belki daha sonra 1-2 poşet yaparsam eklerim fotoyu :) 

  Rabbim herkese  hazırladığı yiyecekleri sağlıkla. afiyetle, huzurla tüketmeyi nasip etsin. 

3 yorum:

  1. saglikla huzurla yediginiz her lokma sifa olmasi duasiyla can
    güle gle ye insAllah .

    ben böyle arkadaslari seni ve arkadaslari görünce kadinim diye geciniyorsun diyorum kendi kendime
    sarildim gülüm

    YanıtlaSil
  2. Ablaaaam patlican fikri suppper! buzdolabimda bekleyen cok patlican var bunlari ne yaparim diye dusunurdum ama bu tavsiyen harika oldu tesekkur ederimmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  3. Canııımm, çok memnun oldum fikrimin işine yaramasına:)Rica ederim ...Ben de yazarken düşünüyordum, gereksiz mi yazıyorum bunları herkes biliyordur diye..:).

    Amin dualarına cann...Melekim aşkolsun senin yaptıklarını hangimiz yapabiliyoruz? Bunlar sadece vakit alıyor, özel beceri gerektirmiyor :))

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...