Hayırlı geceler,
Sakatat pek sevilmez bizim evde, bir çok arkadaşımın, özellikle çocuklarının sevmediğini biliyorum. Ama yaradan bize bu nimetleri vermişse elbet bir sebebi vardır deyip sık sık olmasa da yapıp yemek de fayda var.
Dün bir arkadaşıma söz vermiştim, gömlek dolması yapacağım diye; onu gerçekleştirdik.:) Ben de sizinle de paylaşayım istedim..Buyurun tarife :
-1 tane koyun gömleği(karın zarı),
-250 gr. kuzu ciğeri( ben hem yürek, hem ak, hem de kara ciğerden kattım)
-1 bardaktan bir parmak az pirinç,
-1 kuru soğan,
-1 kaşık dolusu dolmalık fıstık,
-1 kaşık kuş üzümü,
-1 fincan sıvı yağ,
-Karabiber, yeni bahar, tarçın,tuz.
-1 yumurta sarısı.
-Gömleği yıkayıp el yakmayacak sıcaklıktaki suda bekletelim.
-Diğer yandan ciğerin zarını ayıklayıp küçük küçük doğrayalım, tuz ve biraz su ekleyip,suyunu çekinceye dek pişirelim.
-Bir başka tencerede sıvı yağda fıstıklarla soğanı pembe renk alıncaya kadar kavuralım. Yıkanmış süzülmüş pirinci katıp şeffaf olana kadar çevirelim.1su bardağı sıcak suyu, kuş üzümünü katıp pişirelim. Ocağı kapattığımızda tuz, karabiber, yeni bahar ve biraz tarçını katıp karıştıralım.
-Gömlekten kareler bölüp ortasına iç pilavdan koyalım, karşılıklı bohça şeklinde kapatalım.Ters çevirip tepsiye dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürelim.
-Tepsiye 1,5 su bardağı kaynar su ekleyip fırında nar gibi kızarana dek pişirelim.Sıcak servis edelim ..Afiyet olsun..
Beni en çok şaşırtan sakatat pek yemeyen eşim 2 gündür şimdiye kadar yediğim en leziz şeydi bu demesi :)))
Sakatat pek sevilmez bizim evde, bir çok arkadaşımın, özellikle çocuklarının sevmediğini biliyorum. Ama yaradan bize bu nimetleri vermişse elbet bir sebebi vardır deyip sık sık olmasa da yapıp yemek de fayda var.
Dün bir arkadaşıma söz vermiştim, gömlek dolması yapacağım diye; onu gerçekleştirdik.:) Ben de sizinle de paylaşayım istedim..Buyurun tarife :
-1 tane koyun gömleği(karın zarı),
-250 gr. kuzu ciğeri( ben hem yürek, hem ak, hem de kara ciğerden kattım)
-1 bardaktan bir parmak az pirinç,
-1 kuru soğan,
-1 kaşık dolusu dolmalık fıstık,
-1 kaşık kuş üzümü,
-1 fincan sıvı yağ,
-Karabiber, yeni bahar, tarçın,tuz.
-1 yumurta sarısı.
-Gömleği yıkayıp el yakmayacak sıcaklıktaki suda bekletelim.
-Diğer yandan ciğerin zarını ayıklayıp küçük küçük doğrayalım, tuz ve biraz su ekleyip,suyunu çekinceye dek pişirelim.
-Bir başka tencerede sıvı yağda fıstıklarla soğanı pembe renk alıncaya kadar kavuralım. Yıkanmış süzülmüş pirinci katıp şeffaf olana kadar çevirelim.1su bardağı sıcak suyu, kuş üzümünü katıp pişirelim. Ocağı kapattığımızda tuz, karabiber, yeni bahar ve biraz tarçını katıp karıştıralım.
-Gömlekten kareler bölüp ortasına iç pilavdan koyalım, karşılıklı bohça şeklinde kapatalım.Ters çevirip tepsiye dizelim.Üzerine yumurta sarısı sürelim.
-Tepsiye 1,5 su bardağı kaynar su ekleyip fırında nar gibi kızarana dek pişirelim.Sıcak servis edelim ..Afiyet olsun..
Afiyet olsun,tadı nasıldı :))
YanıtlaSilabi gec kalmis diyorum :))
YanıtlaSilbayilirim can
ah bak aklima düstü cok uzun zaman olmustu yiyeli
seviyorum seni hayirli cumalar duana talibim ellerin dert görmeye rabbim zorlarini kolaylastirsin
Damakcım tadı piliç topkapıyı geçti desem :))
YanıtlaSilAbi her şeyde geç kaldı zaten melekim...Ne yaparsın.? Kurban Bayramı geliyor, sakatatları değerlendirmek lazım değil mi ? :) Dualar müşterek canım, ben de dua isterim...Ecmain inşallah..
bugun cok dolandim sayfanda gulum :) simdi sirada ki tarifin bu olsun ins..ahhh rahmetli annecigimin demirbas yemegi gulum ve cokkkk uzun zaman oldu yapmayali ve yemeyeli..annem buyuk tepside tek parca halinde pilava sarili yapar ve firinda kizartirdi yapmaliyim bunu ins...opuyorum seni canim sistam...
YanıtlaSilCanım arkadaşım..Anneciğine Allah rahmet eylesin...
SilTek parça halinde de daha pratikmiş,..
Yapınca afiyet olsun sizlere de...
Teşekkür ederim...