28 Eylül 2012 Cuma

ÇAKMA SU BÖREĞİ

    Hayırlı Cumalar,

    Rabbim ibadetlerimizi, dualarımızı kabul eylesin inşallah..

    Aslında herkesin bildiği bir tarif bu herhalde..Ama ufak tefek değişiklikler su böreği lezzetini kazandırıyor
gerçekten. İster kıymalı, ister peynirli herkesin severek yediği bir börek..Ama ben börek denince özellikle de su böreğini illa ki peynirli tercih ederim. Ama kaliteli peynir olmalı, mümkünse koyun peyniri..Biz peynirimizi her yıl memleketimizden Elazığ'dan getiriyoruz.Börek için de kahvaltılık için de vazgeçilmezimiz..


 -6 adet hazır böreklik yufka,
 -4 yumurta,
 -1 su bardağı süt (su ile de yapabilirsiniz)
 -1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ,
 -1 şişe soda,
 -250 -300 gr kadar peynir,
 -1/2 demet maydanoz yaprakları,

  • Tepsiyi yağlayalım, yufkalardan birini tepsiye yerleştirelim. kenarlardan taşsın.Diğer 2 yufkayı da tepsiye yerleştirirken büzgüler oluşturarak üst üste yerleştirelim.
  • 3 yufkadan sonra dilimlenen ya da ufalanan peyniri döşeyelim maydanozu kıyıp peynirlerin üzerine serpelim.
  • Kalan 3 yufkayı da aynı şekilde döşeyip böreği dilimleyelim.
  • Bir karıştırma kabında yumurtaları kırıp çırpalım.Sütü ve yağı da ekleyelim.en son sodayı katalım, dikkat edelim köpürüyor.
  • Bu karışımı böreğin üzerine eşit şekilde dökelim, Kenarlardan taşan yufkayı da kapatalım, o kısımların da üzerine karışımdan sürelim.
  • Bu işlemi her yufkaya ayrı ayrı sürebiliriz, ama bu şekilde oldukça pratik oluyor :)
  • İstersek üzerine susam çörek otu ya da keten tohumu serpebiliriz.
  • Fırında altı üstü kızarana dek pişirelim, dilimleyip servis yapalım.

  • Afiyet olsun..Dualarınızda unutmayın lütfen..





2 yorum:

  1. amin canem
    cakma olsun gercek olsun ama senin elinden olsun gülüm .
    seviyorum seni kiz

    YanıtlaSil
  2. Ben de seni çoook seviyorum caann...Sen yeter ki gel bana gerçek su böreği açarım Allah'ın izniyle..:)

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...