3 Ağustos 2012 Cuma

EKŞİLİ KABAK

   

   Ramazan 15. gün duası:
     Allah'ım  bu günde bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mütevazi insanlar gibi dönüş yapıp tövbe etmemle göğsümü genişlet; emanınla ey korkanların aman ve güveni. 

  Ramazan geliyor, geldi derken yarısına geldik bile..Rabbim oruçlarımızı ve tüm ibadetlerimizi kabul ve makbul eylesin inşallah..
  
   Bu gün sizlere yaz günleri ve iftar için hafif bir zeytinyağlı yemeğin tarifini vereceğim.Bursalı bir arkadaşım ve annesinden aldığım eski bir tarif..Limon ve sirke çok ekşi yapar gibi düşünmeyin, piştiği için öyle rahatsız edici bir ekşilik olmuyor..Ben çok beğeniyorum bu yemeği, sizlerin de beğeneceğini umuyorum.

   
  -4-5 tane kabak ,
  -4 tane kuru soğan,
  -5-6 diş sarımsak,
  -2-3 tane sivri biber,
  -1 tane kırmızı biber,
  -2-3 tane domates,
  -1 limonun suyu,
  -2 çorba kaşığı sirke,
  -1 çay bardağı zeytinyağı,
  -Tuz, şeker..

  -Kabakları iyice yıkayalım, taze kabak ise, kabuklarını soymadan yapabiliriz.soymadan yuvarlak dilimleyip tencereye döşeyelim.

  -Üzerine soğanları halka halka doğrayıp, biberleri, sarımsak ve domatesleri de doğrayalım,döşeyelim.
  -Limonu sıkıp, sirkeyi, tuz ve 1 tatlı kaşığı şekeri de ekleyelim.Zeytin yağını üzerine gezdirelim.
  -Suyunu üzerini geçmeyecek kadar katıp, kaynamaya bırakalım.Kaynayınca ocağı kısıp yavaş yavaş pişmesini sağlayalım. Sebzeler de suyunu salacağı için çok su eklemeyelim. Üstelik kabak çabuk pişen bir sebzedir fazla suya ihtiyacı yok..
  -Suyu çekilip yemek yağa bindirince pişmiş demektir..

  -Afiyet olsun...Şükrümüz bol olsun...

2 yorum:

  1. Ablamablam nasıl bir güzellik bu renkler çeşit çeşit eminim tadı da süperdir güzel ablam ellerine sağlık Rabbim kolaylıklar nasip etsin ablacım herşey gönlünce olsun..sarıldım..

    YanıtlaSil
  2. Caann çok teşekkür ederim, gerçekten tadı pek güzel, denersen sen de beğenirsin eminim..Allah razı olsun,dualarına amin, ecmain.. kucakladım..

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...