23 Temmuz 2012 Pazartesi

VİŞNELİ PASTA

  Hayırlı Ramazanlar,

  Allah'tan bu güzel günlerin feyzinden, bereketinden, rahmet sağanağından, mağfiret çeşmesinden nasipdar olmamızı dileyerek söze başlayayım.

  Uzun zamandır tarif yazamadım, elimde olmayan nedenlerden ötürü..Bu gün tatlı yiyelim, tatlı konuşalım diyerek dün yaptığım pastanın tarifini ekleyeyim dedim.

  -3 yumurta,
  -1 su bardağı şeker,
  -1 çay bardağı süt,
  -1-2 çorba kaşığı sıvı yağ,
  -1 paket kabartma tozu,vanilya
  -Biraz limon suyu (kabartma tozunun üzerine)
  -Aldığı kadar un (kıvamı çok katı olmamalı)

 Kreması için:
   -2 su bardağı süt,
  -2 çorba kaşığı dolusu şeker
  -2 çorba kaşığı un,
  -1 tatlı kaşığı kakao,
  -1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı.
  (Eğer isterseniz hazır pasta kreması da kullanabilirsiniz.)

 Arasına:
  -1 su bardağı vişne,
  -1 çorba kaşığı pudra şekeri
  - Kekleri ıslatmak için biraz vişne suyu şeker karışımı.

Üzerine:
  - 1 çay bardağı Süt reçeli (condensed milk-ev yapımı :)
  -1 çorba kaşığı kakao

  -Yumurtaları şeker eriyinceye kadar mikserle çırpalım.Sütü ve yağı ekleyip elenmiş un ve kabartma tozu, vanilyayı yavaş yavaş ekleyip karıştıralım.Yağlanmış 25 cm.'lik kalıbımıza döküp pişirelim.Ben kalp şeklinde olan kalıbı kullandım.
  - Süte un, şeker kakaoyu iyice yedirip,karıştırarak pişirelim, pişince tereyağını katıp mikserle iyice çırparak soğutalım.Ara ara çırpıp kabuk bağlamasını engelleyelim.
  -Keki enine ikiye bölelim.Kolayca ikiye bölmek için kenarlarından bıçakla azcık  kesip iplikle iki yandan tutarak çekip kesebiliriz. 
  

-Önce kek parçalarını şekerli vişne suyuyla ıslatalım.

-Arasına hazırladığımız kremayı sürelim.


-Kremanın üzerine çekirdekleri ayıklanmış pudra şekeriyle bütünleştirilmiş vişneleri dizelim. Üzerine diğer parçayı kapatıp kremayla kaplayalım.

   -En son olarak süt reçeline kakaoyu katıp iyice karıştıralım.Vişneleri pudra şekeriyle karıştırınca ortaya çıkan vişne suyunu da ekleyip süt reçelinin kıvamını akışkan hale getirelim.
  -Kremanın üzerine istediğimiz gibi kakaolu süt reçeliyle süsleyelim.Tamamen kaplayabilirsiniz de..Ben biraz ebru denemesi yaptım. :)

  -Vişnenin ekşiliği kremanın tadıyla çok güzel bir tezat oluşturuyor bana göre.Zaten küçük kalıp bir çırpıda yendi. bizde.. :) 

  -Afiyet olsun..Rabbim ibadetlerimizi makbul eylesin..

4 yorum:

  1. Ablam seninle konusmamiz gerekiyor Facebooktan bana ev telini yazar misin guzel ablam??

    YanıtlaSil
  2. caniiiiiim hos geldin sefalar getirdin .
    ramazan okul izin telasi derken arayamadim hakkini helal et.
    hayirli bereketli ramazanlar olsun insAllah .pasta güzel görünüyor ellerine saglik ben hala deneyemedim süt recelini .
    sarildim hemiiide özlemle

    YanıtlaSil
  3. üfff yerim ben oniiii:))hele şu pastanın üzerinden akan ışıltılı condenli sosa bir parmak banmayı çok isterdim:)
    Hayırlı ramazanlar ve dualarına ben de amin diyorum bitanem.sevilay

    YanıtlaSil
  4. Canım tlf yazdım, bekliyorum aramanı :) Melek'cim haklar helaldir, herkesin kendine göre bir telaşı var elbette ki,Allah zorlarımızı kolay etsin..Senin pastalarınla kıyas bile olamaz, kendimce avunuyorum işte :) Sevilay'cım geldiğinde buzluktan vişnelerle yine de yaparız istediğin gibi sosa parmak banabilirsin..:)Siz yeter ki gelin...

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...