28 Mayıs 2012 Pazartesi

MİNİK KÖFTELİ YAYLA ÇORBASI

Hayırlı nurlu sabahlar dilerim hepinize,
Bu mübarek, güzel günlerden hepimiz nasiplenelim inşallah...


Benim çocuklarımın bebeklikten itibaren zevkle yedikleri bir çorba çeşidi yayla çorbası..Çok yemek seçtikleri için, sevdikleri bir şey olunca onu yapmaya bayılıyorum..Çorbayı karıştırırken de yardım ediyorlar çok sevdikleri için.:) Minik köfteler de katınca daha çok beğeniyorlar,daha çok bayılarak yiyorlar..


-1 çay bardağı pirinç,
-1 lt su,


Terbiyesi için:
-1-2 su bardağı yoğurt(süzme yoğurt olursa 1 bardak yeter, sulandırıp kullanabiliriz...Ben yoğurdunu fazla koyma taraftarıyım,böylece yemedikleri yoğurttan gıdalarını alsınlar istiyorum.)
-1-2 çorba kaşığı un,
-1 yumurta sarısı,
-1 kaşık zeytinyağı.


Köfte için:
-200 gr kıyma,
-1 baş soğan,
-Birkaç dal maydanoz,
-Tuz, karabiber, pul biber.


Üzerine:
-1 kaşık zeytinyağı ya da tereyağı,
-1 kaşık kuru nane.


--Öncelikle, suyu ve yıkanmış pirinci ocağa alalım.Kaynayınca ocağı kısıp pirincin pişmesini bekleyelim.dikkat edelim kaynayınca taşabilir.


--Diğer yanda bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan,incecik kıyılmış maydanoz,tuz ,karabiber, pul biberi yoğurup minicik köfteler yuvarlayalım.Un serpilmiş kaba köftelerimizi atalım, una bulanmasını  sağlayalım.Bir kenarda bekletelim.


--Bir yandan da yumurta sarısına biraz zeytinyağı ile biraz karıştıralım, içine yoğurt ve unu da ekleyelim, hep beraber çırpalım.yarım litre suyu ekleyip inceltelim.


--Pirincin piştiğini kontrol edince, 1 kepçe sudan alıp yoğurtlu karışıma karıştırıp ılınmasını sağlayalım.Sonra yoğurtlu karışımı yavaş yavaş tencereye ekleyerek karıştıralım.


--Karıştırarak pişirmeye devam edelim.Kaynayınca minik köftelerimizi de içine atalım.Ocağı kısıp köftelerin de pişmesini bekleyelim.köfteler pişmeye başladıklarında çorbanın yüzeyine çıkacaktır.


--Tavada yağımızı kızdıralım, içine kuru naneyi katıp, nanenin kokusu çıkacak kadar kavuralım.Yakmamaya dikkat edelim.


--Çorbamız kıvama gelince naneyi üzerine ekleyelim.En son tuzunu ekleyelim.Tuzu önce katarsak yoğurt kesilir, buna dikkat edelim.Çorbamızı sıcak sıcak servis  edelim...


--Afiyet olsun..

2 yorum:

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...