14 Mayıs 2012 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

                 HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

 Bu gün, kremalı pastayı sevmeyen eşime göre olan bir kekin tarifiyle karşınızdayım. Hindistan cevizi aromasını sevenler için oldukça lezzetli bir kek..

-3 yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1,5 su bardağı süt
-1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
- Kek kıvamına gelinceye kadar un( yaklaşık 3 su bardağı kadar oluyor)
( klasik su bardağı olmalı)

--Oda sıcaklığında beklemiş yumurtalarımızı şeker eriyinceye kadar mikserle çırpalım.içine süt va sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
--Diğer yandan un, kabartma tozu, vanilyayı bir kabın içine eleyelim.Hindistan cevizini de ekleyelim.
--Kuru malzemeyi sıvı malzemeyle buluşturup, yağlanmış dikdörtgen Borcam tepsiye dökelim.Yayıp düzeltelim.
--Fırında kabarıp altı üstü kızarana dek pişirelim.Piştiğini anlamak için bir kürdan batıralım.Eğer hamur bulamıyorsa pişmiş demektir.
--Fırından çıkarınca istenirse üzerine de Hindistan cevizi serpilebilir..Afiyet olsun..


4 yorum:

  1. ellerine saglik canem kucakladim .
    güzel tariflerini artik sIks<ik görsek diyorum ;)

    YanıtlaSil
  2. Canımsın, ne zaman gördün maşallah:)) Allah razı olsun <3

    YanıtlaSil
  3. Hmm bayılırımm hindistan cevizli tatlılara (: Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim ben de çok severim :)

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...