13 Şubat 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ

Zeytinyağlı portakallı kereviz


Merhabalar,
Bir çok kişi, kerevizi kokusu sebebiyle sevmediğini söyler.Bana göre çok güzel bir kokusu var ve de çok lezzetli bir sebze yemeği.Bir türlü çocuklarıma yediremediğim sebze yemeklerinden :( Bazı yemeklerle karıştırıp,farekettirmeden yemelerini sağlamaya çalışıyorum,vitamininden faydalansınlar diye :)
İşte zeytinyağlı portakallı+ayvalı kerevizimiz...
-2 adet orta boy kereviz
-2 adet kuru soğan
-2 adet havuç
-1 adet ayva
-1 portakalın suyu
-1 limonun suyu
-1 çay bardağı zeytin yağı
-1 tatlı kaşığı şeker
-tuz
--Öncelikle kerevizi soyup limonlu suya atalım. Ayvayı da soyup iri küp şeklinde doğrayalım, isterseniz soymayabilirsiniz de..Kerevizi de iri küp şeklinde doğrayalım.Havuçları kazıyıp yuvarlak doğrayalım,soğanı da yemeklik doğrayalım.
--Tencereye kerevizleri,soğanı,ayvayı,havucu sırayla döşeyip üzerine kereviz yapraklarını yerleştirelim.portakal ve limon sularını,toz şekeri,zeytin yağını,tuzu ekleyip üzerini biraz geçene kadar suyunu ekleyelim.
--Önce harlı ateşte,kaynayınca da kısık ateşte suyunu çekene kadar  pişirelim.
--Afiyet,şifa olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...