13 Şubat 2012 Pazartesi

SÜTLÜ KADAYIF



Sütlü kadayıf


Merhabalar,
Kadayıfı çok seven bir eşim olduğu için,sıkça evimizin tatlısı olarak soframızda bulunur.:) Hele de sütlü kadayıfı yaptıktan sonra diğer usülde kadayıf yapmaz oldum diyebilirim..
Kadayıf geleneksel tatlılarımızdan.,Aranan bir lezzet...Allah sağlık ve imkân versin hepimize de inşallah bu lezzetlerden vaz geçmek zorunda olmayalım..
 İşte tarif:
-500 gr tel kadayıf
-1 paket margarin ya da tereyağ (ben sıvıyağ+tereyağ kullandım)
-1 bardak ceviz içi
 Şerbeti için:-4 su bardağı şeker
-2 su bardağı süt
-1,5 su bardağı su
  -Önce su, şeker ve sütü tencereye koyup kaynamaya bırakalım,Sütün taşma riskini unutmayalım,kaynayınca ocağı kısalım.Limon konulmayacak,süt kesilir..(bu tatlıyı yaparken kutu sütlerle değil de günlük sütle ya da açık sütle yapınca daha güzel oluyor)
  -Şerbet kaynayınca kıvamını kontrol edip,soğumaya bırakalım.
  -Daha sonra kadayıfı bir kapta parçalamadan didikleyelim.Diğer yandan yağı eritip çok sıcak olmadan kadayıfla bütünleştirelim.
  -Güzelce harmanlayınca,yarısını tepsiye döşeyelim.Arasına dövmeden,bıçakla kıydığımız cevizimizi serpiştirelim.
 -Kalan kadayıfımızı üzerine döşeyelim,iyice bastıralım..Hatta tepsinin üzerine tam olarak yerleşebilen bir başka tepsimiz varsa,ters olarak kadayıfın üzerine yerleştirip,ağırlık koyarak pres yapalım.
  -Eğer kadayıf ufalanmamışsa,uzun kadayıflardan bir miktar ele alıp,içine ceviz koyup yaprak sarar gibi sararak yapabiliriz.Ben bu şekilde yapmayı daha çok seviyorum,servisi daha şık oluyor hem de daha sıkı yapabiliyorum.. Ebadını  istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.Fotoğrafdaki de sarma şekilde zaten..
  -Kadayıfın altını üstünü fırında kızartalım.
  -Pişen kadayıfı soğuk şerbetle buluşturalım.Kadayıf sıcak şerbet soğuk olacak..Şerbet soğuk olmazsa kadayıf yumuşak oluyor,ama bizler çıtırlığını tamamen kaybetmesini istemiyoruz..
  -Tatlımız soğuyunca dilimlere kesip  servis edelim.Sarma gibi olanlar olduğu gibi servis edilir:)
  Hepsi bu kadar..
Afiyet olsun,Ağzınızın tadı-tuzu bozulmasın...

2 yorum:

  1. ellerine sağlık paylaşımların bol bol olsun inşallah sevgiler;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Allah razı olsun..Bir süredir paylaşım yapamadım,İnşallah dualarınızla yeniden yazma gayreti bulacağım..Sevgi benden de :))

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...