Merhabalar,
Hayırlı bir hafta geçirmemiz dileğimle..Allah sağlık, huzur, mutluluk versin hepimize, ülkemize...
Bu tarifi blogger arkadaşlarımdan pinarintarifdefteri.blogspot.com de görüp beğenmiştim denedim pişman değilim.. :) Çok teşekkür ediyorum arkadaşıma.. Buyurun :
-1 küçük karnabahar,(haşlanmış),
-1 çay bardağı pirinç,(haşlanmış)
-1 yumurta,
-5-6 yemek kaşığı un,
-1 tane kuru soğan,
-Maydanoz, dereotu, taze soğan,
-Tuz, karabiber, pul biber, yeni bahar, kimyon..
-Sıvı yağ,
-Ben bu malzemelere ek olarak biraz peynir ve taze nane de ekledim..:)
Hayırlı bir hafta geçirmemiz dileğimle..Allah sağlık, huzur, mutluluk versin hepimize, ülkemize...
Bu tarifi blogger arkadaşlarımdan pinarintarifdefteri.blogspot.com de görüp beğenmiştim denedim pişman değilim.. :) Çok teşekkür ediyorum arkadaşıma.. Buyurun :
-1 küçük karnabahar,(haşlanmış),
-1 çay bardağı pirinç,(haşlanmış)
-1 yumurta,
-5-6 yemek kaşığı un,
-1 tane kuru soğan,
-Maydanoz, dereotu, taze soğan,
-Tuz, karabiber, pul biber, yeni bahar, kimyon..
-Sıvı yağ,
-Ben bu malzemelere ek olarak biraz peynir ve taze nane de ekledim..:)
- Karnabaharı çatalla ezelim, yeşillikleri de incecik kıyalım, soğanı minik yemeklik doğrayalım..haşlanmış pirinç ve diğer malzemeleri de karıştır, unu ekleyelim..Un miktarı unun sertlik derecesine göre değişebilir..azaltıp çoğaltabiliriz..ama fazla unlu olmamalı..
- Bir kaşık sıvı yağ ile yağlanmış teflon tavaya kaşık kaşık dökelim, kaşığın tersiyle düzleyelim. Her iki yanını da kızartıp servis tabağına alalım.
- Yağ bitince ekleyip tekrar pişirmeye devam edelim..
- Limon sıkarak ya da ketçapla yiyebiliriz..
- Afiyet şifa olsun..Dua buyurun..
ellerine sağlık canım,nefis görünüyor.
YanıtlaSil