Hamsinin vakti tamamen geçmeden yayınlayayım bari..:( Kolay pratik bir lezzet..Hamsi severler için bir alternatif..Buyurun:
-350 gr. kadar hamsi,
-1-2 kaşık sıvı yağ,
-1-2 kaşık sıvı yağ,
-2 kaşık mısır unu,
-2 yumurta,
-Bir kaç dal maydanoz ve taze soğanın yeşil kısımları,
- Hamsileri ayıklayıp yıkayıp süzdürdükten sonra mısır ununa bulayıp teflon tavada az yağda iki yanını pişirelim.
- Diğer yanda yumurtaları bir kaba kıralım çırpalım, tuz karabiber kekik ilave edelim.ince doğranmış maydanoz ve taze soğanı da ekleyip, hamsilerin üzerine dökelim. eğer tavaya fazla gelirse iki fasılda pişirelim. bir tarafı pişip kızarınca diğer yanını da çevirip pişirelim. sıcakken yiyelim.:)
- Afiyet şifa olsun..
- Kalan hamsi kızartmalarını değerlendirmek için de bu tarifi kullanabiliriz. Hem tazelenir hem de lezzeti daha artar..
Eline sağlık arkadaşım enfesss
YanıtlaSilhttp://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık..sevgılerımı bırakıyorum..
YanıtlaSilHepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar...:)
YanıtlaSilellerınıze saglık benım annemler bunu cooook yer :)))
YanıtlaSilYani ben bunu uçururum..Anacığım yapardı bize hamsinin her türlüsünü..yumurtalısından köftesine kadar..eline sağlık canım..sevgilerrr benden..
YanıtlaSil