Geçenlerde kız kardeşimle telefonda konuşurken, peynirli ekmek yaptırdıklarından bahsetti, memleketimize özgü şu tatlı ve peynirli ekmek vardı ya..Ben de buzluğa başvurup tuzsuz peyniri çıkardım ve "peynirli ekmek uzun sürer, en iyisi peynirli helva yapayım" dedim, hemen yapıverdim..:) Ancak şimdi yayınlamak kısmet oldu..Buyurun lütfen:
-4 aida çay bardağı un,
-1 aida çay bardağı fındık yağı,
-75 gr. tereyağ,
-2,5-3 aida çay bardağı şeker,
-1/2 aida çay bardağı su,
-250-300 gr kadar tuzsuz peynir,(ben memleketimden getirdiğim peynirle yaptım, süt kesiği ile de yapabilirsiniz)
-fiske tuz..
- Tencereye yağları alıp ısıtalım. Unu ilave edip, kısık ateşte karıştırarak kavuralım..Bu işlem biraz sıkıcı olsa da sonuca değiyor :)
- Hafif kahverengi olunca peyniri doğrayıp helvaya ilave edelim..
- Şekeri suya ilave edip, helvaya karıştıralım..hepsini biraz daha karıştırıp toparlanmasını sağlayalım.
- Ocağı kapatıp demlenmeye bırakalım..Peynirin bünyesinde de su olduğu için ben fazla su eklemedim, peynir çok kuruysa biraz daha su eklenebilir..Fiske tuzu unutmayalım...
- Soğutmadan servis yapalım..
- Peynir eriyip lif lif ayrılınca, eriyip uzayınca nefis bir şey oluyor..Lezzet on numara..:))
- Afiyet şifa olsun, dualarınızı beklerim...
Tek kelimeyle nefis olmus. Peynir helvasini cok severim. Eline saglik. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilHarika görünüyor
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Sevgiler:)
Tarif on numara da tarifteki aida nedir anlayamadım?
YanıtlaSilTeşekkür ederim arkadaşlar..:)
YanıtlaSilSevgi Tekinalp Aida bardak bildiğimiz çay bardaklarından biraz büyük olan çay bardağı v ar ya o
,..hatta bazıları Ajda bardağı da diyorlar :)
Ajda deyince anladım şimdi oldu..
YanıtlaSilAida diye yazıyor ama herkes ajda diye okudu sanırım onu :) hazır bir de Ajda mız var, ona benzettik herhalde :))
Sil