Bir arkadaşımda yemiştim bir kaç yıl önce..Özellikle küçük hayvan işkembesini bu şekilde eşinin sevdiğini ve o yüzden böyle yaptığını söylemişti..Ben de yapayım diye niyetlenmiştim ama kısmet olmamıştı..Aslında komşum nohut eklemiyordu ama ben nohut da ilave ettim çok da güzel oldu bence ..:) Gerçi çocuklar sakatatları yemekten hep kaçıyorlar ama, eşim ve ben seviyoruz..Seven misafirlerim de olursa ben yapıyorum, onlarla beraber yiyoruz :)
Buyurun lütfen:
-1 kuzu işkembe,
-1 su bardağı haşlanmış nohut,
-1-2 çorba kaşığı fındık yağı,
-1 kuru soğan,
-1 çorba kaşığı domates salçası,
-1 çorba kaşığı uyutulmuş domates ya da kabuğu soyulmuş doğranmış domates,
-2-3 diş sarımsak,
-Tuz..
- Kuzu işkembesini iyice temizleyip iri parçalar halinde üzerini azcık örtecek kadar su ile haşlayalım.Düdüklüde haşlamayı tercih ediyorum ben... Kolay ve iyi pişiyor..
- Pişen işkembeyi suyundan ayırıp küçük karelere doğrayalım..tüm işkembeyi pişirip bir kısmını yahni için diğer kısmını da işkembe çorbası için kullandım ben..Suyunu da değerlendirmiş oldum böylece. :)
- Diğer yanda küçük bir tencereye yağı alıp soğanı yemeklik doğrayıp yağda çevirelim..Domates salçasını ekleyip pişirelim, domates sosunu da ilave edip biraz daha karıştırarak pişirelim.
- Doğranan işkembeyi, haşlanmış nohutu ilave edip karıştıralım. Bir kepçe işkembenin suyuna ezilmiş sarımsakları da ekleyerek tencereye katalım..Ocağı kısarak kapağını kapatıp biraz tatların birbirine geçmesi için beraberce kaynatalım.. 5 dakika kadar..
- Servis ederken üzerine maydanoz kıyıp serpelim..afiyet şifa olsun...Dualarda buluşmak temennisiyle...
ÇOK ÇOK SEVERİM KALDIMI BİR TABAK UF UFF...ELLERİNE SAĞLIK AFİYETLE
YanıtlaSilKüçük bir tabak var ne güzel olur buyur gel canım :)
YanıtlaSilçok teşekkür ederim yorumuna..
çok severim süper olmuş eline sağlık canım
YanıtlaSilCanım, ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilellerine sağlık bayılırım işkembeye
YanıtlaSil