12 Şubat 2014 Çarşamba

KEREVİZ ÇORBASI


      Merhabalar,
      Kereviz pek değerli bir sebze ..Zeytin yağlısı, salatası pek güzel olur, üstelik de çok faydalı bir sebze...Bir çok kişi kokusundan dolayı yemez ama..:(  Aslında çok güzel  kokusu, ben hala iddia ediyorum...;))
    Terbiyeli kerevizi de  http://www.olsadayesekk.com/  arkadaşımda gördüm ve denedim, (ufak tefek değişikliklerle), ben çok beğendim..Kesinlikle denemelisiniz. Besleyici ve lezzetli, bir çorba..
Buyurun lütfen:

   -2 orta boy kereviz,
   -1 havuç,
   -1 kuru soğan,
   -1-2 diş sarımsak,
   -3 su bardağı et suyu ya da su,
   -Tuz, nane..
   -1 çorba kaşığı tereyağ ya da sıvı yağ..
Terbiyesi için :
   -1 yumurta,
    -1 limon,
   -1 çorba kaşığı un..
  • Kerevizi soyalım, limonlu suya atalım. Küçük küpler halinde doğrayalım. Havucu da aynı şekilde..Soğanı yemeklik doğrayıp hepsini et suyu ile pişirelim..İyice yumuşayınca bir kasede yumurta, un ve limon suyunu çırpalım. Çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye ilave edelim karıştıralım..
  • Terbiyeyi ip gibi tencereye ilave ederken çorbayı karıştırarak pişirelim.
  • Arkadaşım bir kase kadar haşlanmış et eklediğini de yazmıştı ama ben kullanmadım..İsterseniz ekleyebilirsiniz..En son tuzunu atalım.
  • Tereyağda naneyi hafifçe dağlayıp üzerine dökelim, pul biberle süsleyelim..İsterseniz kekik de ilave edebilirsiniz..
  • Afiyet şifa olsun..


2 yorum:

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...