6 Şubat 2014 Perşembe

BALIK ÇORBASI




   Hayırlı geceler,
   Balık bizim fazla tükettiğimiz bir yemek çeşidi değil maalesef..Her ne kadar doktorlar, haftada 2-3 gün balık tüketmemizi tavsiye etseler de, alışkanlığımızda olmadığından pek fazla pişirmiyoruz..Ne de olsa biz deniz çocuğu değiliz ..:) Ama en azından yeni lezzetlere ön yargılı da davranmıyorum..:)
    Aslında daha çok kırlangıç, iskorpit gibi balıklarla yapılıyormuş, ama beyaz etli her tür balıktan olabilirmiş. Ben  de somonla yaptım..Fileto olarak ayıklattığım balıkların baş ve kılçık kısımlarını ayrıca isteyip onları çorbada kullandım..
    Bu çorbanın tarifi doğaçlama bir tariftir, herhangi bir yerden alınmış değildir yani :)  Ben komşumda ilk yediğim zaman çok şaşırmıştım, çok da hoşuma gitmişti..Hiç balık kokusu gelmiyordu ve gayet güzel bir çorba dedim. Tabi ki  bunu yapmalıyım diyerek kolları sıvadım.Biraz oyalıyor ama değiyor emin olun...Buyurun lütfen :

   -Somon balığı, (balıkların baş ve fileto çıkarılan  kılçık kısımları,bir miktar da balık etinden)
   -1 soğan,
   -5-6 adet tane karabiber,
   -7-8 su bardağı su,
   -2 çorba kaşığı un,
   -1 çorba kaşığı mısır unu,
   -1 çorba kaşığı tereyağ,
   -Bol kuru nane, limon suyu,  taze soğan...

                                         
  • Balık etini, kafalarını, kılçık kısımlarını yıkayıp tencereye alalım, üzerine suyu, karabiber tanelerini, bir kaç parçaya bölünmüş soğanı ilave edelim, haşlayalım..
  • Haşlanınca suyunu süzelim, balıkları ayrı bir yere alıp soğuyunca, dikkatlice ayıklayalım..Kılçık kaçmamalı..Baş kısmında da güzel etler var, hemen atmayalım, güzelce ayıklayalım..
  • Diğer tencereyi alalım, tereyağda unları kokusu çıkana kadar kavuralım, üzerine 1 bardak soğuk su ile açalım. Balığın suyunu da süzelim ekleyelim..Karıştırarak kaynayıp kıvam alana dek pişirelim..
  • Ayıkladığımız balık etlerini de ilave edip bol nane serpelim.
  • Servis ederken üzerine doğranmış taze soğan yapraklarından serpiştirelim..Limon sıkıp yiyelim..
                                          
  • Çok lezzetli bir çorba, balık sevmeyenler dahi balık olduğunu anlayamıyorlar. :) mutlaka denemenizi tavsiye ederim..
  • Afiyet şifa olsun efendim..
















2 yorum:

  1. Nadir yaptigim bir lezzet balik corbasi can
    ama düsünülenin aksine cok lezzetli oluyor .gündeme tasiman cok iyi olmus ve senin dogaclama yapman daha yensel kilmistir onu eminim
    sevgilerimi dualarimi özlemlerimi biraktim. biliyorum bana kirilmassin gelemiyorum diye
    yine de hakkini helal et can

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sana hiç kırılır mıyım bir tanem..Sen hiç üzülme..gelmemenin sebebini biliyorum...
      Allah yardımcın olsun her daim..
      Ben de bu çorbayı nadiren yaparım..ama çok güzel bir çorba bence, fırsat bulunca yapılmalı..
      Çok çok teşekkür ederim..
      Haklar helaldir...Allah'a emanet..

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...