5 Ocak 2014 Pazar

PEYNİRLİ - KAYMAKLI ISPANAKLI BÖREK


   Hayırlı, nurlu geceler,
   Ne çok geçmiş zaman, hiç tarif yazmamışım  :(  Halbuki biriktiler, bir türlü fırsatım olmadı..Çocuklarım da hastalandı, herkesin muzdarip olduğu griple mücadele ediyoruz..Allah tüm hastalara şifa versin İnşallah..

   Ispanakla peynir buluşunca lezzeti çok güzel oluyor... Bir de buna kaymak eklenince çok daha lezzetli oldu, denerseniz beğeneceğinizi düşünüyorum...
Buyurun:

   -6 yufka,
   -1 bağ ıspanak, 1/2 kg dan az,
   -250 gr kadar beyaz peynir,
   -2-3 çorba kaşığı  kaymak,
   -3 yumurta,
   -1 su bardağı süt,
   -1 çay bardağı ayran (koyu kıvamlı),
   -1/2 su bardağı sıvı yağ,
   -Tuz, pul biber, karabiber..

  • Ispanağı iyice yıkayalım, doğrayalım..Peynir, kaymak, tuz, pul biberi ekleyip iyice karıştıralım.Tuzu fazla atmayalım, ıspanak fazla tuz kaldırmaz, kendi de tuzludur çünkü..
  • Bir kaseye yumurta, süt, ayran, sıvı yağı alıp çırpalım, bekletelim.. 
  • Fırın tepsisini yağlayıp, bir yufkayı serelim.kenarlarına taşsın..yufkaların üzerine sıvı karışımdan sürelim..3 yufka sonra hazırladığımız ıspanaklı peynirli kaymaklı iç malzemesini döşeyelim..
  • Diğer 3 yufkaya da aynı işlemi yapalım, kenarda ki yufkaları da alıp kapatalım..Kalan sıvı karışımın tamamını üzerine dökelim, fırça ile her yanının ıslanmasını sağlayalım...
  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp orta sıraya yerleştirelim, kızardıktan sonra dilimleyip servis edelim..Kaymak farkını damağınızda hissedeceksiniz :)
  •  Afiyet şifa olsun.dualarınızda unutmayınız lütfen...





      

4 yorum:

  1. nefis görünüyor canım.Ispanaklı böreği ayrı bir severim.Bir de içine peynir eklenince süper olur.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Cok gecmis olsun. Borek nefis gozukuyor. Elinize saglik. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  3. Excelente empanada me encanta su relleno,abrazos.

    YanıtlaSil
  4. Evde en çok yapılan şey.... Çok seviliyor...

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...