7 Kasım 2013 Perşembe

PASTIRMALI ZARF BÖREK



 
    Hayırlı nurlu geceler,
    Et sever ve hamur severler için güzel bir börek .... "Ne pişirsem?" sorusu benim en çok kendime sorduğum sorudur..Çünkü evdekilerden birine sorsam; ya birinin yediğini diğerinin yemediği yemekleri sıralarlar ya da o sırada vakitsizlikten yapamayacağım, veya malzemesi elimde olmayan şeyleri isterler...o yüzden artık mümkün mertebe sormamaya gayret ediyorum..

    Bu börek hem hamur işi, hem de et-pastırma olduğu için severek yedikleri bir yiyecek oldu..Bir çorba, salata ve ayranla gayet güzel bir menü oluyor..buyurunuz efendim :


   -6 adet yufka,
   -Domates sos ya da domates rendesi,
   -İstenirse yeşil biber, (ben katmadım)
   -3 yumurta,
   -1 su bardağı süt,
   -1 su bardağı soda,
   -1/2 su bardağı sıvı yağ,
   -Pastırma, kaşar peyniri..(Miktarı size kalmış az ve ya çok istediğiniz gibi ekleyebilirsiniz)

  • Yumurta, süt, sıvı yağ, sodayı bir kaseye alıp güzelce çırpalım. Yufkaları açıp ortadan ikiye bölelim. Üzerine bu karışımdan sürüp her yanına fırçayla sıvayalım. tekrar ikiye katlayıp üçgen elde edelim. yine sıvı karışımdan sürüp ortasına domates sostan sürüp, pastırma ve kaşar dilimleri yerleştirelim..Bir dikdörtgen şeklinde yerleştirelim bu malzemeleri..
  • Kenarlarından iç malzemesinin üzerine katlayıp, daha sonra da alt kısmını içe doğru katlamaya devam edelim, üçgen köşe en üste gelecek şekilde katlama işlemini bitirelim. 
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim. Tüm yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra kalan sıvı malzemeyi üzerilerine de sürelim..
  • Fırına sürüp, alt üst kızarana dek pişirelim..Sıcak sıcak servis edelim..

  • Afiyet şifa olsun..Dualarınızda unutmayın efendim....

11 yorum:

  1. Harika bir lezzet canım ellerine sağlık kokusu geldi burnuma sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. bu ne güzellik böyle.mmm sanki kokusu burnuma geldi.Ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık pastırmalı börek süper olur bende çok severim

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık Nefis olmuşlar sevgilerimle

    YanıtlaSil
  5. Hem et hem hamur sever olarak bu böreğe bayıldımmm
    Denemek üzere not alıyorum
    Zarf şeklinde olması ayrıca güzel
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  6. çıtır çıtır olduğu belli eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim arkadaşlar..:)

    YanıtlaSil
  8. pek çoğumuzun hayır diyemiyeceği lezzet olmuş hatta lezzet ötesi :))))

    YanıtlaSil
  9. Qué maravilla de receta tomo nota me encantó la masa crujiente ,abrazos.

    YanıtlaSil
  10. Ablacım emimin çok lezzetlidir ama iki yumurta kırıversek bu pastırmaların üzerine nasıl olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden olmasıınn..:))
      Gerçi yumurtalar var zaten yufkaya sürmüştüm..
      Çok teşekkür ederim..

      Sil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...