5 Ekim 2012 Cuma

PATATES ÇORBASI

  Hayırlı Cumalar,
  Havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Özellikle kışın vazgeçilmezimiz olan çorbalar sofralarımızın baş tacı.. Patates çorbasını bilinenin aksine ben farklı bir şekilde denedim. Çünkü hane halkı salçasız yemeklere pek sıcak bakmıyor. Ben de yemek zevkimize uygun olması açısından kendimce bu şekilde yaptım ve de neyse ki sevdiler..:)Kızım da bu sıra biraz hasta :(  Tavuklu çorbalar grip için şifalıdır ya, Rabbim tez zamanda kızıma şifa verir inşallah..
  İşte tarifim:

    -1 tavuk budu,
    -8 su bardağı su,
    -1 baş büyük soğan,
    -5-6 adet tane karabiber,
    -3 orta boy patates,
    -1 kaşık domates salçası,
    -Kaşık ucuyla biber salçası,
    -2 kaşık  kavrulmuş un ( Unu kısık ateşte teflon tencerede karıştırarak kavurup, soğuduktan sonra, kavanozda gerektiği zaman kullanmak üzere saklıyorum.Yağsız olduğu için bayatlamıyor.)
    -1 kaşık tereyağ,
    -Kuru nane ya da kekik, toz karabiber,tuz..

  • Tavuğu, suyu, tane karabiberleri, irice doğranmış soğanı tencereye koyup kaynatalım. İlla but olması gerekmiyor. Ben tavuğun genellikle sırt bölgesi gibi kemikli yerleriyle çorba için tavuk suyu hazırlarım. Piştikten sonra tavuğu deri ve kemiklerinden ayıklayalım.
  • Tavuk suyunu ve etlerini tencereye alıp soyup doğradığımız patatesleri, domates ve biber salçasını,katıp pişirmeye devam edelim. Biber salçası belki absürt gibi gelebilir, fakat ters düşmedi. Çorbanın renginin de daha kırmızı olmasını sağladı. Bizde kırmızı olması sevilir de..:)
  • Pişen patatesleri el blenderinden geçirelim. Kavrulmuş unu soğuk suyla açıp karıştırarak ekleyelim. Kaynayana dek karıştırmaya devam edelim. Kaynayınca ocağı kısıp biraz daha pişirelim.
  • Tavada tereyağı eritip, kuru naneyi yakmadan kızartalım, çorbanın üzerine gezdirelim. Kekik de yakışıyor, isterseniz kekik de ekleyebilirsiniz.
  • Afiyet, şifa olsun..


5 yorum:

  1. Hayırlı cumalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar..

    YanıtlaSil
  2. hayirli cumalar gülüm
    salcali hic denememistim
    denemeliyim insAllah
    seviyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, yıllar boyu salçasız mercimek çorbasına hasret kalmıştım ve tabi diğer yemeklere de..Şimdilerde yine dayanamayıp yapıyorum salça katmadan bazı yemekleri, mesela patates püresini de salçasız, o şahane sapsarı rengiyle yemiyorlar :(
      Allah razı olsun, sevgin karşılıklı..

      Fuat bey size de çok teşekkür ederim, saygılar..

      Sil
  3. sayfani takipe aldim canim banada beklerim insalalh

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...