Merhabalar,
Bir çok doğulu gibi et sever aile fertlerine sahip olduğum için :) kebap nev'inden yemekler hep cazip gelir bizimkilere..Gelin-görümce iki arkadaşımdan (Sedir'cim ve Münire'cim) öğrendiğim şekliyle, hiç değiştirmeden, Kilis tavayı yaptım bu akşam ve hemen sıcağı sıcağına sizlerle de paylaşmak istedim..Çok lezzetli bir yemek gerçekten..Sizler de yapınca çok beğeneceksiniz diye umuyorum..
-1/2 kg orta yağlı kıyma (aslında koyun kıyması tercih ediliyor ama ben dana kıyma kullandım)
-2 orta boy kuru soğan,
-2 büyük kırmızı kapya biber(olmazsa olmazlarından),
-Tuz, karabiber, pul biber,
-3- 4 tane patates ya da patlıcan,
-1 domates,
-2-3 sivri biber,
-1 küçük soğan,
-Biraz sıvı yağ.
Bir çok doğulu gibi et sever aile fertlerine sahip olduğum için :) kebap nev'inden yemekler hep cazip gelir bizimkilere..Gelin-görümce iki arkadaşımdan (Sedir'cim ve Münire'cim) öğrendiğim şekliyle, hiç değiştirmeden, Kilis tavayı yaptım bu akşam ve hemen sıcağı sıcağına sizlerle de paylaşmak istedim..Çok lezzetli bir yemek gerçekten..Sizler de yapınca çok beğeneceksiniz diye umuyorum..
-1/2 kg orta yağlı kıyma (aslında koyun kıyması tercih ediliyor ama ben dana kıyma kullandım)
-2 orta boy kuru soğan,
-2 büyük kırmızı kapya biber(olmazsa olmazlarından),
-Tuz, karabiber, pul biber,
-3- 4 tane patates ya da patlıcan,
-1 domates,
-2-3 sivri biber,
-1 küçük soğan,
-Biraz sıvı yağ.
- Soğanı ve kırmızı kapya biberi ince ince doğrayıp, tuz, karabiber, pul biber ile birlikte kıymayı iyice yoğuralım.Buz dolabında dinlendirelim.
- Diğer yandan patatesleri soyup ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde dilimleyelim, yıkayıp, süzüp, sıvı yağ sürülmüş tepsiye dizelim.
- Üzerine yoğurduğumuz kıymayı eşit şekilde yayalım.
- Dilimlenmiş domates, biber ve soğanı üzerine ve etrafına dizelim.
- Arkadaşım fırına sürmeden önce, çiğken elimle bölmemi söylemişti ama ben telaştan unuttum.:)
- Fırında suyunu çekip kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkarınca dilimlere bölüp servis edelim.
- Afiyet olsun, Rabbim sağlık, sıhhat, huzurla yedirsin nimetlerini...
Not: Patates yerine patlıcan dilimleriyle de yapılıyor bu yemek, ama çocuklarım patlıcanı sevmedikleri için ben patatesli yaptım. Eminim patlıcanlısı da çok güzel olur. Misafirlerimle ilk fırsatta patlıcanlısını da deneyeceğim..:)
aynurcum ellerine saglik muhtesem olmus...sevgilerimle
YanıtlaSilAllah razı olsun Nuran ablam, çok teşekkür ederim..
YanıtlaSilbunu bende yapmalıyım bu sıra çok yapan gördüm leziz görünüyor afiyet olsun.
YanıtlaSilTeşekkürler.:) Leziz gerçekten..
YanıtlaSilHayırlı Cumalar, ellerinize sağlık. Tam benlik bir yemek çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar..
Allah razı olsun,teşekkür ederim..Size de hayırlı Cumalar....
Sil