3 Ekim 2012 Çarşamba

ÇÖREK OTLU SİMİT

  Hayırlı günler hepinize,
  Çörek otunun faydalarını hep duymuşuzdur. Peygamberimiz" Şu kara tanede (çörek otu) ölümden başka her derde devadır  " buyurarak zaten yeterli bilgiyi bize vermiştir. Araştırmalar da Efendimizin asırlar önce bize bildirdiğini teyit etmiştir..Kansere, kalp damar hastalıklarına, hormon ve sinir hastalıklarına  iyi geliyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor, fayda verdiği hastalıkların sayısı saymakla bitmez deniyor...

  Neyse efendim lafı fazla uzatmadan kıyır kıyır çörek otlu simitin  tarifine geçelim:

    -1 yumurta, (sarısı üstüne)
    -1 su bardağı süt kaymağı (kaynatmış olduğum sütü bir gün buzdolabında beklettikten sonra üzerinden alıyorum) Bunu katı yağ yerine kullanıyorum, siz isterseniz 1/2 paket tereyağı kullanabilirsiniz.
    -1 çay bardağı yoğurt,
    -1 çay bardağı sıvı yağ,
    -1 çay bardağı çörekotu,
    -1 paket kabartma tozu,
    -1 çorba kaşığı elma sirkesi,
    -Aldığı kadar un.


  • Yoğurma kabında önce sıvı malzemeleri karıştıralım, Sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyelim. Çörek otunu da katıp güzelce yoğuralım.
  • 1/2 saat dinlendirdikten sonra hamurdan küçük parçalar alı simit şekli verelim.İster uzun şeritler yapıp birleştirerek, ister yuvarlak yapıp ortasını parmağınızla delerek simit şekli verebilirsiniz.
  • Tepsiye dizip üzerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürelim. Fırında pembeleşinceye dek pişirelim.Soğuyunca servis edebiliriz.

  • Çayın yanında çok güzel oluyor.Çörek otunun kokusuyla daha bir lezzetli...
  • Afiyet olsun.şifa olsun...

10 yorum:

  1. Benim bütün ablalarım çok marifetlidir düşmanlarım çatlasın dermisim :)
    Ablacim oğluma okul için yapmak istiyorum merak ettigim nokta ise su:ici yumuşak mı oluyor ya şa nasıl nasıl bir sey ablam birini kesip ekleyeydin yaaaa :(

    YanıtlaSil
  2. Sen de az marifetli değilsin canım benim :)
    İçi yumuşak değil gevrek bir simit bu, ama çok kızartmazsan daha yumuşak olabilir.Bizde gevrek seviliyor.
    bu hamurla, peynirli iç malzemesi hazırlayıp poğaça gibi de yapabilirsin, o zaman içi daha yumuşak olur..Bir daha ki sefer kesip fotolayayım canım :(sorry ..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Allah razı olsun Fuat bey..Saygı bizden de..

    YanıtlaSil
  5. Oyyy can bacım döktürmüş yine bir tarif.. Ellerine sağlık denemeliyim en kısa zamanda inşaallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öznur senin yorumun gelmiş,ben yine gönderdim yorum yok!

      Sil
  6. eline sağlık canım,ilk fırsatta denemek istiyorum,hele çayın yanında ne güzel gider.

    YanıtlaSil
  7. Dene canparçam:) üzerine susam da serp hatta :)

    YanıtlaSil
  8. baaak bak hele bacilari toplamis basina ne kaynatiyorsunuz bakayim siz .
    birde bulmus kaymakli sütü insani catlatiyo
    hani bana :)

    ellerin dert görmeye fistigim
    sarildim en özlemlisinden

    YanıtlaSil
  9. Melekim sen de bacımsın unutma..:) Hep bir araya gelebilsek inşallah..kaynatmayı o zaman görürsün :)
    Günlük süt alma fırsatım olduğu için haklısın çok şanslıyım cann..Hele UHT sütlerin zehir olduğunu bağıra bağıra TV de söyleyen dr.ları görünce bunca yıl ne iyi etmişim de bu sütten almışım diye şükrediyorum. Yıllarca sokak sütü almayın kutu süt alın dediler,şimdi de bunlar zehir diyorlar...:(
    Ah yanımda olsan da senin için de süt alsam hazırlasam canım ya..
    Kızlar yorumlarınız için teşekkürler, başarmışsınız tebrikler ..

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...