Hayırlı nurlu sabahlar,
Ne zamandır hiç bir şey yazmak istemedim yaşadığımız olaylardan ötürü :( Eli ayağı tutmuyor insanın haberleri izleyince..Allah yakınlarına yardım etsin, sabır versin..Allah başka keder göstermesin milletimize...
Bu arada fotoğraflarmı da kaybettim, bilgisayarın masa üstünde idiler.Artık yoklar..Bilgisayarımda sorunlar olduğu için silindiler...Yeni fotolar ve tariflerde buluşmak ümidiyle diyelim...
Dün çocuklarımın özlemini gidereyim dedim ve de hamuru yoğurup poğaça pizza yapıverdim..Nette görüp şeklini beğendiğim pideyi de yaptım bu arada..Yumurta sevmeyenlere göre bir hamur yoğurdum, pek beğenildi..Sizlerin de beğeneceğinizi umuyorum..Buyurun tarife :
-1 su bardağı süt,
-1/2 su bardağı sıvı yağ,
-1 paket yaş maya,
-2 kaşık şeker,
-1 tatlı kaşığı tuz,
-Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak kadar)
Üzerine:3-4 kaşık tereyağ (ben tereyağını memleketten getirttiğim için kaşık ölçüsü verdim ama siz paket tereyağı kullanacaksınız,150 gr kadar yağı eritin)
-Küncü (kabuklarından ayrılmamış susam),
- 1 kaşık yoğurt.
-Süt, sıvı yağ,şeker, tuz, mayayı karıştırıp unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurun mayalanması için üzerini kapatıp, 1 saat kadar bekletelim.
-Hamuru küçük parçalara bölüp biraz açalım.Ben elimle açtım, dilerseniz merdaneyle de açabilirsiniz.
-Açılan hamurları her iki yanını erimiş tereyağına bulayarak yuvarlak tepsiye üst üste gelecek şekilde dizelim.
-Ortasına da bir parça yerleştirdim ben..
-Üzerine biraz yoğurt sürüp(sürmeyebilirsiniz de..) küncü serpelim.
-Nar gibi kızarıncaya kadar fırında pişirelim.
-Afiyet olsun..
Ne zamandır hiç bir şey yazmak istemedim yaşadığımız olaylardan ötürü :( Eli ayağı tutmuyor insanın haberleri izleyince..Allah yakınlarına yardım etsin, sabır versin..Allah başka keder göstermesin milletimize...
Bu arada fotoğraflarmı da kaybettim, bilgisayarın masa üstünde idiler.Artık yoklar..Bilgisayarımda sorunlar olduğu için silindiler...Yeni fotolar ve tariflerde buluşmak ümidiyle diyelim...
Dün çocuklarımın özlemini gidereyim dedim ve de hamuru yoğurup poğaça pizza yapıverdim..Nette görüp şeklini beğendiğim pideyi de yaptım bu arada..Yumurta sevmeyenlere göre bir hamur yoğurdum, pek beğenildi..Sizlerin de beğeneceğinizi umuyorum..Buyurun tarife :
-1 su bardağı süt,
-1/2 su bardağı sıvı yağ,
-1 paket yaş maya,
-2 kaşık şeker,
-1 tatlı kaşığı tuz,
-Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında hamur olacak kadar)
Üzerine:3-4 kaşık tereyağ (ben tereyağını memleketten getirttiğim için kaşık ölçüsü verdim ama siz paket tereyağı kullanacaksınız,150 gr kadar yağı eritin)
-Küncü (kabuklarından ayrılmamış susam),
- 1 kaşık yoğurt.
-Süt, sıvı yağ,şeker, tuz, mayayı karıştırıp unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurun mayalanması için üzerini kapatıp, 1 saat kadar bekletelim.
-Hamuru küçük parçalara bölüp biraz açalım.Ben elimle açtım, dilerseniz merdaneyle de açabilirsiniz.
-Açılan hamurları her iki yanını erimiş tereyağına bulayarak yuvarlak tepsiye üst üste gelecek şekilde dizelim.
-Ortasına da bir parça yerleştirdim ben..
-Üzerine biraz yoğurt sürüp(sürmeyebilirsiniz de..) küncü serpelim.
-Nar gibi kızarıncaya kadar fırında pişirelim.
-Afiyet olsun..
Bende çok begenmiştim bu görüntüyü sizinkide harika olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, tadı da güzeldi..Üstelik dilimlemeden kat kat çıkarıp yediler çocuklarım :)
YanıtlaSilellerine saglik canem
YanıtlaSilmutfaga dal artik tarifleri sirala
yiyemedim bari resimleri ile avunayim :(
özlemle kucakladim
Ahh ah yaramı deşme :( Nasip olmadı bir türlü görüşmek..bir de gerçekten kucaklayabilseydim seni muhabbetle..Mutfağa beraber dalabilseydik keşke, neler yapardık kimbilir..:)
YanıtlaSilHarika görünüyor ya ellerine saglik
YanıtlaSilTeşekkürler...
YanıtlaSilkesinlikle denicem
YanıtlaSil