14 Ağustos 2012 Salı

KOLAY BAKLAVA

 

                                                            Ramazan 26. gün duası:

Allah'ım! Beni bu günde velilerini seven, düşmanlarına düşmanlık besleyen ve peygamberlerinin sonuncusu -Muhammed Mustafa'nın (s.a.a)- sünnetine uyan kimselerden kıl; ey peygamberlerin kalplerini koruyan -Yüce Allah-!



   Allah'ın selamı, rahmeti, mağfireti üzerimize olsun,
 Bu gece Kadir Gecesi... diye umuluyor. Ramazanın her gecesi Kadir Gecesi olabilir çünkü..En doğrusunu Rabbimiz bilir..Bu niyetle Kadir Gecemiz mübarek olsun, dualarımız kabul, ibadetlerimiz makbul olsun inşallah..


   Bayrama yaklaştığımız bu günlerde size her zaman yaptığım ve çok beğenilen kolay baklava tarifimi anlatayım bu gün..Sizler de gayet kolay bu baklavayı her zaman yapabilirsiniz.

   -1 yumurta,
   -1 çay bardağı süt,
   -1 çay bardağı yoğurt,
   -2 çay bardağı sıvı yağ,
   -1 çay kaşığı kabartma tozu,
   -2-3 kaşık sirke,
   -Aldığı kadar un (kulak memesi yumuşaklığında, ele yapışmayan bir hamur olana dek)Unun extra extra  baklavalık un olmasına özen gösterelim)

   Açmak için: Nişasta( tercihen mısır nişastası)+ biraz un

  Aralarına: Bir kase ceviz içi.(dişe gelecek kadar bıçakla kıyılmış olunca daha güzel oluyor.)

  Üzerine: 250 gr tereyağı.

  Şerbeti: 4 su bardağı şeker,
  -4 su bardağı su,
  -1-2 kaşık limon suyu.

   -Öncelikle, su ve şekeri kaynatalım,Kaynayınca limon ekleyelim. Şerbetin koyuluğunu kontrol edelim, soğumaya bırakalım.

   -Hamurun sıvı malzemelerini bir karıştırma kabına koyup karıştıralım.Üzerine yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğuralım.2 saat kadar dinlendirelim.

   -Hamurumuz dinlendikten sonra 4 ya da 5 bezeye ayıralım.

   - Her bir bezeyi de 10 tane küçük parçalara bölelim.her birini çay tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta un karışımından bolca sürüp üst üste koyalım. Hepsini beraber, tepsi büyüklüğüne gelene dek açıp tepsiye yerleştirelim.

   -Her yerine ceviz serpelim. Diğer bezelere de aynı işlemi yapalım, aralarına ceviz serpmeyi unutmayalım. En üstüne ceviz koymayacağız.

   -İstediğimiz gibi dilimlere bölelim.Bir tavada tereyağını eritip, kızdıralım. Baklavanın her yerine kızgın yağı dökelim.

   -Fırına sürüp nar gibi kızartalım, ya da ne derece istiyorsanız.Biz iyi kızarmasını tercih ediyoruz.

   -Fırından çıkan baklavayı biraz dinlendiriyoruz.Şerbet soğuk olacak. Kıyır kıyır olmasını istersek ılınınca şerbeti dökelim.

   -Bayramlık baklavanız hazır...Afiyet olsun...Bayramınız da şimdiden mübarek olsun..


 Bayramda burada olmayacağım dostlar, dualarınıza talibim..Allah'a emanet olunuz...

   


6 yorum:

  1. aynurcum ellerine saglik muhtesem olmus.....

    YanıtlaSil
  2. Nuran ablacım, Allah razı olsun...

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı kandiller ablacım rabbim ailenden huzuru sağlığı bolluğu bereketi ve daha önemlisi imanı eksik etmesin ablam.

    YanıtlaSil
  4. Amiin amiin..zaten en büyük dua "Allah iman versin her daim...Ecmaîn,bilmuabele canım...

    YanıtlaSil
  5. Bayramda tatlıyı fazla kaçırınca uzun zaman tatlı istemem sanıyordum ama bu nefiss görünüyor olsada yesek :)) ellerine sağlık .......

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler..:) Aslında fazla fotoğraf çekemedim, telaşeden..Bu sıra bilgisayarım da bozuldu.Tüm fotolarım da silindi..bu yüzden yeni tarif ekleyemiyorum..sorunlarım hallolunca tekrar tariflere başlayacağım..dualarınızda unutulmamak dileğimle..

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...