Hayırlı günler, bereketli bir gün geçirmemiz dileğimle..
Sofralarımızı renklendiren, vitaminli lezzetlerimizdendir salatalar. Çay sofrasına da yakışır, yemek sofrasına da..Patlıcan salatası da onlardan biri..Her ne kadar bizim evde patlıcan sevilmese de; bu güzel sebzeye haksızlık edilmesine gönlüm razı olmuyor ve zaman zaman ben baş köşeye oturtuyorum onu..:))
Bu patlıcan salatası bildiğimiz gibi değil, sıcak bir salata oluyor..Ve çok lezzetli..kesinlikle tavsiye ederim..Sevgili Sabahat teyzemden aldım...arkadaşımın annesi..Sevgilerimi ve teşekkürlerimi gönderiyorum kendisine.. :)
Tarife buyurun :)
-1 Kuru soğan, (büyük boy)
-2-3 tane yeşil sivri biber,
-1 kırmızı kapya biber,
-2-3 tane közlenmiş patlıcan (tercihen Tophane patlıcanı),
-1/2 çay bardağı zeytinyağı,
-Tuz, karabiber, pul biber..
- Patlıcanları közleyip kabuklarını soyalım. Ben bu işlemi fırında yapıyorum. Daha kolay ve ortalık kirlenmeden patlıcanlar güzelce közlenmiş oluyor..Buzluktaki közlenmiş patlıcanları kullandım ben şimdi...
- Tavaya zeytin yağını alıp orak doğranan kuru soğanı atıp çevirelim..Hafif pembeleşince halka doğranan yeşil biber, kırmızı kapya biberi de beraber yağda çevirip pişirmeye devam edelim. Menemenlik kavurur gibi..
- Küp doğranmış domatesleri de ekleyelim, en son patlıcanı da ekleyip bir kaç kez çevirip ocaktan alalım..
- Karabiber, pul biber, tuz ile tatlandıralım..
- Servis tabağına alıp üzerini maydanoz ya da nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz..
- Afiyetler olsun...
Eline sağlık canım nefisss olmuş en sevdiklerimden olsada şimdi yesem :)))
YanıtlaSilteşekkür ederim Sema'cım..
Silbuzlukta közlenmiş patlıcan hala var ;))