Annemin bahçesindeki narlardan abim ve kız kardeşim bana da epeyce göndermişlerdi..Bir kısmını yedik bir kısmının suyunu sıkıp içtik..Nar reçelini arkadaşlarımda görmüştüm çok da hoşuma gitmişti..ben de yapmak istedim..Evde yenmez pek reçel ama, misafirlerim için az az, çeşit çeşit yaparım demiştim hatırlarsanız.. :) Bir çeşit de nar reçeli olsun dedim..Kızım da bana narları ayıkladı sağolsun, o minik elleriyle..:) Buyurun tarife:
-250 gr ayıklanmış nar taneleri,
-1 su bardağı nar suyu ( narların bir kısmının suyunu sıktım hazır değil )
-400 gr. şeker,
-birkaç damla limon suyu.
- Narların tanelerini ve suyunu tencereye alalım, ocağa oturtup kaynayınca ocağı kısalım..Biraz yumuşayınca şekeri ilave edip tekrar kaynamasını sağlayalım..
- Kaynayınca limon suyunu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatalım.
- Bir kaşığa bir miktar alalım, kıvamını kontrol edip kapatalım..Soğuyunca tamamen kuru kavanoza dolduralım, istediğimiz zaman kullanalım..
- Ben nar tanelerini çocuklar pek sevmedikleri için şerbetli kısmı fazla olsun diye suyunu katarak yaptım, tamamen marmelat olarak da yapılabilir...ben marmelat olarak da yapmayı düşünüyorum. Rengi ve tadı pek hoş oldu..Pastalara keklere sos olarak da kullanabiliriz..
- Afiyet şifa olsun efendim..Dualarınızda unutulmamak ümidiyle..
Canim harika gorunuyor... Kizarmis ekmekle kahvaltida nefis olur :) Ellerine saglik...
YanıtlaSilelıne sağlık bende denemıstım severek tukettık tabı sızın narlarla daha guzel olmustur
YanıtlaSilçok teşekkür ederim kızlar :)
YanıtlaSilGüzel bir reçel oldu bence de..Narı sevdiğim için zaten reçeli de çok güzel geldi bana..
Tamamen organik narlar haklısın Selma'cım..:))
hemen denemeliyim,,,duymustum bende nar recelini
YanıtlaSilismi bile guzel:)))))))
çok haklısın ismi bile güzel :)))
SilTeşekkür ederim..