Hayırlı Geceler,
Ispanağı kek harici başka türlü yemeyen çocuklarım için yine ıspanaklı kek yaptım, bu kez hem de muzla lezzetini artırdım..Pek de yakıştılar, muzla-fıstık, şey yani ıspanak ..;) Haydi buyurun:
-2 yumurta,
-2/3 su bardağı şeker,
-1/2 su bardağı ıspanak püresi,
-1/2 su bardağı sıvı yağ,
-1 paket kabartma tozu, vanilya,
-Aldığı kadar un..
Kreması için :
-2 su bardağı süt,
-3 çorba kaşığı un,
-3 çorba kaşığı şeker,(isterseniz ekleyebilirsiniz)
-1 çorba kaşığı kakao,
-1 çorba kaşığı dolusu krem çikolata,
-Bir fiske tuz..
Ayrıca:
- 2-3 muz..
-Hindistan cevizi..
- Keki buradaki ıspanaklı kek gibi hazırlayalım, burada verdiğim malzeme miktarıyla tabi..Baton kek kalıbını yağlayıp içine hamuru dökelim..Fırına sürüp pişirelim..Soğutalım..
- Diğer yanda krema malzemelerini tencereye alıp karıştırarak pişirelim, en son çikolata kremasını ekleyip karıştırarak soğutalım..ara ara mikserle karıştırdığımızda pürüzsüz bir krema elde ederiz, kaymak oluşmadan hem de..
- Soğuyan kekin ortasını bıçak ve kaşık yardımıyla oyalım. İçine muzları yerleştirip biraz krema koyalım, ortadan çıkardığımız ıspanakları ufalayıp üzerine serpiştirelim.
- Kenarlarından tutarak servis tabağına ters olarak çevirelim..Burada dikkatli bir şekilde yapmalısınız, krema da sürüldüğü için kek bölünebilir..en güzeli kabı üzerine koyup beraber ters çevirmek..kenarlarını boş bırakmadan..
- Üzerini de kremayla kaplayıp ufalanan kek ve Hindistan ceviziyle süsleyelim..
- Buz dolabında bekletip daha sonra dilimleyerek servis edelim..
- Afiyet şifa olsun..Sağlık olsun, sıhhat olsun...Dualarda buluşalım İnşallah..
Nefis gorunuyor. Eline emegine saglik. Sevgilerimle :)
YanıtlaSilElinize sağlık çok değişik güzel bir fikir olmuş denemek isterim sevgiler...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim arkadaşlar..
YanıtlaSilsevgiler..
Hemşehrim pek hamaratmışsın. Elazığlıyım, Ankara'dayım yemekleri bile görünce duygulanıyorum :(
YanıtlaSilHemşehrim çok teşekkür ederim..
YanıtlaSil