Merhabalar,
Geç kaldım biliyorum ama elimde olmayan nedenlerden dolayı, kandil simidinin tarifini şimdi eklemek zorunda kaldım..Eminim bir çoğunuz yapmış ev halkına ikram etmişsinizdir.3-4 yıl kadar öncesinden aldığım bu tarif kolay ve pratik..Şimdi bile hemen yapabilirsiniz..:)
-2,5 su bardağı un,
-1/2 paket tereyağı (yumuşamış ya da kızdırmadan eritebilirsiniz),
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
-1/2 paket yaş maya,
-2 çorba kaşığı yoğurt,
-1 yumurta sarısı,
-1 çorba kaşığı şeker,
-1 çay kaşığı mahlep,
-2 çay kaşığı tuz.
Sıvı harcı için:
-1 yumurta akı,
-1/2 çay bardağı su,
-1 çay kaşığı şeker.
Üzeri için:
-Susam, küncü, çörek otu.
--Un, tereyağı, sıvıyağ, maya, şeker, tuz, mahlep, yoğurt, yumurta sarısı yoğurma kabına alıp hep beraber yoğuralım.
--Bekletmeden parçalar koparıp şeritler yaparak, uçlarını birleştirip simit şekli verelim.
--Yumurta akı,su ve şekeri karıştırıp, simitleri bu sıvı harca bulayıp, süzgecin üzerine alalım,süzülsün.
--Oradan alıp susam ya da çörek otuna bulayalım.( Ben küncüye* buladım,küncünün tadını daha çok seviyoruz.)
--Yağlı kağıt üzerine alıp fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
--Afiyet olsun,dualarımız kabul ibadetlerimiz makbul olsun inşallah...
*Küncü susamın kabuklu hali..
ellerine saglik sultanim .
YanıtlaSildenemeliyim
öpüldün ;)
Dene bir tanem,çok gevrek bir simit oluyor...
YanıtlaSil