HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
Bu gün, kremalı pastayı sevmeyen eşime göre olan bir kekin tarifiyle karşınızdayım. Hindistan cevizi aromasını sevenler için oldukça lezzetli bir kek..
-3 yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1,5 su bardağı süt
-1 su bardağından bir parmak az sıvı yağ
-1 su bardağı Hindistan cevizi
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
- Kek kıvamına gelinceye kadar un( yaklaşık 3 su bardağı kadar oluyor)
( klasik su bardağı olmalı)
--Oda sıcaklığında beklemiş yumurtalarımızı şeker eriyinceye kadar mikserle çırpalım.içine süt va sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
--Diğer yandan un, kabartma tozu, vanilyayı bir kabın içine eleyelim.Hindistan cevizini de ekleyelim.
--Kuru malzemeyi sıvı malzemeyle buluşturup, yağlanmış dikdörtgen Borcam tepsiye dökelim.Yayıp düzeltelim.
--Fırında kabarıp altı üstü kızarana dek pişirelim.Piştiğini anlamak için bir kürdan batıralım.Eğer hamur bulamıyorsa pişmiş demektir.
--Fırından çıkarınca istenirse üzerine de Hindistan cevizi serpilebilir..Afiyet olsun..
ellerine saglik canem kucakladim .
YanıtlaSilgüzel tariflerini artik sIks<ik görsek diyorum ;)
Canımsın, ne zaman gördün maşallah:)) Allah razı olsun <3
YanıtlaSilHmm bayılırımm hindistan cevizli tatlılara (: Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim ben de çok severim :)
YanıtlaSil