Hamuru için:
-250 gr.margarin ya da tereyağı
-1su bardağı yoğurt
-1,5su bardağı şeker
-2 yumurta
-1paket kabartma tozu
-vanilya
-1 portakalın kabuğunun rendesi(oldukça ince olacak,rendenin tırtıklı yerinden )
İçi için:
-1su bardağı portakal suyu
-1/2 su bardağı su
-2 çorba kaşığı dolu dolu nişasta
-4-5 çorba kaşığı şeker(isteğe göre artırılabilir)
-1 portakalın kabuğunun rendesi(ince rendelenmiş)
Üzerine: Pudra şekeri.
---Un hariç hamur malzemelerini karıştırıp azar azar un ekleyerek hamuru yoğuralım.5,5 -6 su bardağı un yetebiliyor.Unun sertlik derecesine göre miktar değişebiliyor.Yumuşak bir hamur kıvamını tutturuncaya kadar un ekleyip yoğurma işlemine devam edelim.
--Diğer yanda su,portakal suyu,şeker,nişastayı iyice karıştırıp ocağın üzerine alalım,karıştırarak pişirelim.oldukça katı kıvamlı paluze yapalım.
--Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi içine 1 tatlı kaşığı portakallı paluzeden koyup kapatalım.Yuvarlak olarak kapattığımız kısım altta kalacak şekilde tepsiye dizelim.Hepsini aynı şekilde yaptıktan sonra,fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri eleyip,servis yapalım ..
Ağzımızın tadı-tuzu bozulmasın,afiyet şifa olsun..:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)