15 Kasım 2012 Perşembe

SUSAMLI KURABİYE

   Merhabalar,
   Hicri yılbaşınız mübarek olsun. Rabbim hayırlara hicret etmemizi nasip eylesin İnşAllah.. Yüce Allah, bu yeni yılda tüm müslümanlara refah, huzur, birlik versin, hepimize  tüm kötü huyları, günahları, kötülükleri terkedip Hakka hicret edebilmeyi nasip eylesin..Amin..

   Kızım bu yıl okula başladı söylemiş miydim hatırlamıyorum (yaşlılıktan :); bu gün kızımın kek, kurabiye günü olduğu için eskiden çok yaptığım, ama uzun zamandır yapmadığımı farkettiğim kurabiyeyi yaptım. Ama velakin ezberden yapayım derken kazara fazladan kattığım malzeme kurabiyeyi değiştirdi.. :) aslında hoş da oldu ..:) Güzel bir kurabiye oldu :) Tadını az bulunca da hemen mutfaklarda çareler tükenmez deyip hemen biraz kakaolu sos yapıp kurabiyeleri bu sosa daldırdım, lezzeti daha bir güzelleşti..:)
  Buyurun tarife:
  -1 yumurta (sarısı içine akı üzerine)
  -1 su bardağı kaymak,
  -1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ,
  -1 su bardağı yoğurt,
  -1,5 su bardağı toz şeker,(tadı biraz az geldi, isterseniz siz 2 su bardağı şeker ekleyin)
  -1,5 paket kabartma tozu (üzerine limon suyu)
  -1 paket vanilya,
  -1 fiske tuz,
  -5 su bardağı un,
  -Üzeri için susam.



  • Yoğurma kabına unu, kaymağı ve sıvı yağı alıp un bulgur bulgur olana dek yoğuralım. daha sonra yoğurt, şeker, kabartma tozu, vanilya ve bir fiske tuzu katıp yoğurmaya devam edelim. Eğer un az gelirse ekleyelim.
  • Biraz ele yapışan yumuşak bir hamur olacak. Kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, yuvarlayalım. 
  • Önce yumurta akına, sonra susama batırıp ters çevirelim tepsiye dizelim. Tepsiye dizerken aralıklı dizelim, kabarınca birbirine yakınlaşıp şekli bozulmasın..

  • Pembe renk alacak şekilde pişirelim.
  • Bu kurabiyeye yoğurt konulmuyordu aslında ben unutup yoğurt kattım, üstelik de bir çay bardağı ile değil, su bardağı ile.:) bu yüzden şekeri az geldi bana..Belki de kan şekerim düştü..:) Oğlum tadını iyi buldu mesela..:)
  • Bu aşamada 1 su bardağı toz şekeri, 1 su bardağı su ile kaynatıp, bir kaç damla limon suyunu kattım. Şerbet olgunlaşınca, 1 çorba kaşığı kakaoyu  şerbete katıp soğuttum. 
  • Pişen kurabiyeleri bu sosa batırıp, tadını lezzetini artırarak da yiyebilirsiniz. 
  • Ya da hiç sosa bulamayıp olduğu gibi de yiyebilirsiniz..Çok tatlı sevmeyenler için...:) İki usulde de mevcut bizde şimdi..bir taşla iki kuş vurmak gibi oldu :))
  • Afiyet şifa olsun, bütün yıl tadımız tuzumuz güzel olsun...

5 yorum:

  1. miis miiiis ...
    harika görünüyor...
    ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  2. Oooh miis ! Ellerine sağlık !

    YanıtlaSil
  3. Hepinize Teşekkür ediyorum ..Sizlere de hayırlı Cumalar..

    YanıtlaSil
  4. bundanda istiyorum
    galiba ben acim ac
    denemeliyim
    özellikle serbetli halini

    YanıtlaSil
  5. Kıyamam canım arkadaşıma..Sen yeter ki iste feda olsun sana kurabiyeler, şerbetli şerbetsiz..Ah bir evimde seni misafir edebilsem de...İnşAllahh..

    YanıtlaSil

Yorum yapmadan geçmeyin yine beklerim:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...